1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail Karish gaz sahası için finansman!

İsrail Karish gaz sahası için finansman!

Enerji Günlüğü - Yunanistan merkezli merkezli enerji şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Karish doğalgaz sahası çalışmaları için dört uluslararası...

İsrail Karish gaz sahası için finansman!

Enerji Günlüğü - Yunanistan merkezli merkezli enerji şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Karish doğalgaz sahası çalışmaları için dört uluslararası bankadan 1.27 milyar dolar finansman alacak.

Yunanistan merkezli enerji şirketi Energean Israel, İsrail karasularında bulunan Karish doğal gaz sahasındaki çalışmalarını finanse etmek için dört uluslararası bankayla 1.27 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Anlaşma Morgan Stanley, Natixis, Banka Hapoalim ve Societe Generale ile imzalandı. Anlaşma çerçevesinde alınacak finansman önümüzdeki üç yıl içinde Karish offshore gaz sahasının geliştirilmesi için birincil kaynak olacak. Sahadan ilk gaz üretiminin 2021 yılının başlarında gerçekleşmesi bekleniyor.

İsrail, Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için daha küçük olan Tanin ve Karish sahalarını satmasını şart koşmuştu. Noble Energy ve ortağı Delek Group, İsrail hükümetinin bu isteği doğrultusunda hisse satışı konusunda bir anlaşmaya varmışlardı.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler