1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Energean Karish sahasının tek hissedarı oldu

Energean Karish sahasının tek hissedarı oldu

Energean, İsrail sularında bulunan Karish ve Tanin doğal gaz sahalarında üretim lisansına sahip olan Energean Israel’deki hissesini yüzde yüze çıkardı.

Energean Karish sahasının tek hissedarı oldu

Enerji Günlüğü - Energean, İsrail sularında bulunan Karish ve Tanin doğal gaz sahalarında üretim lisansına sahip olan Energean Israel’deki hissesini yüzde yüze çıkardı.

Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi Energean, uluslararası petrol ve gaz sektöründe uzmanlaşmış bağımsız bir özel sermaye fonu yöneticisi olan Kerogen Capital’in bağlı ortaklığı Kerogen Investments’ın Energean Israel’deki % 30 hissesini devralma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Böylece Energean Energean Israel şirketinin tüm hisselerinin sahibi olacak. 

Açıklamaya göre yüzde 30 hissenin değeri 380 milyon ila 405 milyon dolar arasında olacak. Satın alma işleminin 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

Energean Israel şirketi İsrail'in açık denizindeki Karish ve Tanin sahalarında % 100 çalışma hissesine sahip. Bunun dışında şirket İsrail sularında dört keşif bloğunda da (Blok 12, 21, 23, 31) % 100 hisseye sahip. Şirket bu bloklarda çalışmalara 2022'nin başlarında başlamayı planlıyor.

KARİSH SAHASI GAZ AKIŞ TARİHİ GÜNCELLENDİ

Şirket tüm hisselerine sahip olacağı Doğu Akdeniz’de İsrail sularında bulunan Karish doğalgaz sahasından gaz akışının başlangıç tarihini de güncelledi. Güncellemeye göre gaz akış tarihi 2021 yılı dördüncü çeyreği olarak bildirildi. 

Sahadan çıkarılacak gazın fiyatının ise Leviathan ve Tamar’dan % 20 daha ucuz olması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler