1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İsrail petrolü Avrupa yolcusu

İsrail petrolü Avrupa yolcusu

İsrail petrol ve gaz üretim tarihinde ilk kez, küresel pazarlara ham petrol ihraç edilecek. Energian, Karish sahasından Vitol’e ham petrol satışı için anlaştı.

İsrail petrolü Avrupa yolcusu

Enerji Günlüğü - Energean, İsrail açıklarındaki Karish denizüstü (offshore) petrol ve gaz sahasından ilk petrol satışını  Hollandalı bir enerji ve emtia ticaret şirketi Vitol’e yapacak.

Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi Energean, İsrail açıklarındaki Karish sahasından ilk petrol ihracatı için anlaşma yapıldığını duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada, çoklu kargo pazarlama anlaşmasının dünyanın en büyük bağımsız petrol ticaret şirketi olan Hollandalı Vitol ile imzalandığını kaydetti. 

Anlaşma kapsamında İsrail petrol ve gaz üretim tarihinde ilk kez, küresel pazarlara enerji ihraç edilecek. Kargo, Avrupa'ya ulaşan Doğu Akdeniz enerji kaynağının ilki olacak. 

İSRAİL İHRACATÇILAR KLUBÜNE GİRDİ

Energian CEO’su Mathios Rigas yaptığı açıklamada, “Energean'ın İsrail'in uluslararası petrol ihracatçıları kulübüne katılmasını sağlamasından dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu, bizim için Energean'ın yerel ve bölgesel pazarlarda önemli bir oyuncu olarak büyümesini artıran başka bir kilometre taşıdır” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Energean Group Ticari Direktörü Nick Witney de, "Enerji geçişini sağlama rolümüzün merkezinde İsrail gazı üretimimiz ile gaz odaklı bir şirket olmaya devam etsek de, modern, düşük karbon yoğunluklu tesislerden sorumlu bir şekilde üretilen hafif, tatlı ham petrol dünya çapında çok fazla talep görüyor” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler