1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Energrom Enerji İzmir'e 1 MW'lık biyogaz tesisi kuracak

Energrom Enerji İzmir'e 1 MW'lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Energrom Enerji, İzmir'in Foça ilçesinde tavuk ve hayvan gübrelerinden elektrik üretecek 1 MW kapasiteli bir biyokütle tesisi kuracak.İzmir...

Energrom Enerji İzmir'e 1 MW'lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Energrom Enerji, İzmir'in Foça ilçesinde tavuk ve hayvan gübrelerinden elektrik üretecek 1 MW kapasiteli bir biyokütle tesisi kuracak.

İzmir İli, Foça İlçesi, Ilıpınar Mah. Sarıkaya Mevkii’nde 51.900 metrekare alanda, Energrom Enerji İnşaat Ticaret Ve Sanayi  AŞ tarafından Biyogaz Üretim Tesisi kurulması planlanıyor.

Yaklaşık 9.5 milyon liraya malolacak santralde İzmir İli, Foça İlçesinde mevcut bulunan tavuk çiftlikleri ve büyükbaş hayvancılık çiftliklerinden, her gün sıyırma sistemi ile toplanan organik biyokütle, bekletilmeden değerlendirilecek ve sonuçta birleşik ısı-güç sistemi ile elektrik üretilecek.

Santralde günde 95 ton gübre işlenecek, yaklaşık 12 ton gübre piyasada satışa sunulacak ve günlük biyogaz üretim kapasitesi 7.809 metreküp olacak. Tesisin elektrik kurulu gücü 0,99 MWe/saat olacak ve elektrik üretim kapasitesi 18,1 kWe/gün, ısı üretim kapasitesi ise 19 kWh/gün olacak.

Tesisin ürettiği elektrik enerjisinin bir kısmı kendi ihtiyacı olarak kullanılırken, kalan elektrik enerjisi ulusal şebekeye verilecek. Termal enerjinin kalanı da ısıtma ve kurutma proseslerinde değerlendirilebilecek.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler