1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Foça Belediyesi’nden Energrom’un Foça BES’ine itiraz

Foça Belediyesi’nden Energrom’un Foça BES’ine itiraz

İzmir’in Foça ilçesinde Belediye, Energrom AŞ tarafından yapılması planlanan Foça BES’in kurulumuna itiraz etti. Tesis Foçalılar tarafından da protesto edildi. 

Foça Belediyesi’nden Energrom’un Foça BES’ine itiraz

Enerji Günlüğü - İzmir’in Foça ilçesinde Belediye, Energrom AŞ tarafından yapılması planlanan Foça BES’in kurulumuna itiraz etti. Tesis Foçalılar tarafından da protesto edildi. 

Foça ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde mera alanı kapsamındaki 74 dönümlük arazi üzerinde, Energrom Enerji İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞtarafından inşa edilmesi planlanan Foça Biyogaz Enerji Santrali (BES), devreye alındığında 3,201 MWe kurulu güce sahip olacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Energrom AŞ’ye, Foça BES projesi için 17 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, EÜ/8886-11/04338 numaralı üretim lisansını vermişti. 

Foça Yeniköy Mahallesi’nde Foça BES’in inşaatını engellemek isteyen yaklaşık 100 kişilik bir grup, protesto eylemi düzenledi. İnşaat alanıyla ilgili tetkik için bölgeye gelen bilirkişi heyetinin ziyareti sırasında gerçekleştirilen protesto eylemine Foça Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gülay ile Foça Çevre ve Kültür Platformu üyeleri ve bazı çevre örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. 

Foça Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gülay, eylem sırasında yaptığı açıklamada hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Foça Belediyesi’nin; BES tesisi inşa sürecinin durdurulması ve projenin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı dava açarak projeye itiraz ettiklerini; itiraz dolayısıyla mahkemenin, bölgede inceleme yapmak üzere bilirkişi heyeti gönderme kararı aldığını hatırlattı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler