1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. EnergyX’e Posco’dan yatırım

EnergyX’e Posco’dan yatırım

Lityum teknolojisi girişimi EnergyX, Güney Koreli holding Posco Holdings liderliğindeki bir konsorsiyumdan 50 milyon dolar yatırım aldı.

EnergyX’e Posco’dan yatırım

Enerji Günlüğü - Lityum madeni çıkarılırken çevreye verilen zararı en aza indirecek teknolojiler geliştiren ABD merkezli EnergyX, 50 milyon dolar yatırım aldı.

Enerji depolamanın kritik minerallerinden biri olan lityum madenciliğinde çevresel çözümler geliştiren ABD merkezli girişim EnergyX, Nisan ayında aldığı 50 milyon dolarlık yatırımın ardından mevcut yatırımcı General Motors liderliğinde gerçekleşen Seri B turda Güney Koreli holding Posco Holdings liderliğindeki bir konsorsiyumdan 50 milyon dolar yatırım aldı. 

Şu ana kadar elde ettiği yatırımın boyutu 575 milyon dolara ulaşan girişim, yeni yatırımı, çözümlerini daha hızlı bir şekilde ticarileştirmek için kullanacak.

Yeşil enerjiye geçiş süreci, lityum ve diğer kritik minerallerin istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini gerektiriyor. Bu da gözleri, henüz kanıtlanmamış olan doğrudan lityum çıkarma (DLE) teknolojilerine çeviriyor. DLE teknolojileri, başarılı olmaları hâlinde batarya metalinin daha hızlı ve ucuza üretilebileceği anlamına geliyor. Lityum madeni çıkarılırken çevreye verilen zararı en aza indirecek teknolojiler geliştiren EnergyX'in de enerji ve rafineri odağında yaklaşık 100 paten başvurusu bulunuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler