1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. GM’den lityum teknoloji şirketi EnergyX'e yatırım 

GM’den lityum teknoloji şirketi EnergyX'e yatırım 

ABD merkezli otomobil üreticisi GM, elektrikli araçlarında batarya tedarik sorunu yaşamamak için lityuma yatırım yapıyor. GM, lityum teknolojisi girişimi Porto Riko merkezli EnergyX'e yatırım yapacak.

GM’den lityum teknoloji şirketi EnergyX'e yatırım 

Enerji Günlüğü - ABDli otomotiv şirketi General Motors, Porto Ricolu lityum teknoloji şirketi EnergyX'in yatırım turuna liderlik ederek Kuzey ve Güney Amerika'da çıkarılan lityumun bir kısmına erişebilecek.

2025'te 30 EV modelinin satışından 50 milyar dolardan fazla gelir elde etmeyi hedefleyen ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors (GM), bu hedefine ulaşmada önemli bir adım attı. GM, elektrikli araç bataryalarında kullanılan metalin uzun vadeli tedarikini sağlamak amacıyla madencilik endüstrisinde varlığını daha da artırarak lityum teknolojisi girişimi Porto Riko merkezli EnergyX'e yatırım yapacağını duyurdu. 

Araç üreticisi, lityum çıkarma ve geri kazanım teknolojisine odaklı EnergyX için 50 milyon dolar değerinde olan B Serisi finansman turuna katılıp liderlik etmeyi ve EnergyX'in Kuzey ve Güney Amerika'daki gelecekteki genişlemesinin finansmanına yardımcı olmayı planlıyor.

Elektrikli araç bataryalarının önemli bir materyali olan lityum madenini çıkarırken çevreye daha az zarar verecek teknolojiler geliştirmeyi amaçlayan EnergyX, 2021'de Obsidian Acquisition Partners, Helios Capital ve melek yatırımcılardan 20 milyon dolar yatırım aldı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler