1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanından elektrik dağıtım şirketlerine uyarı

Enerji Bakanından elektrik dağıtım şirketlerine uyarı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul’daki elektrik kesintilerinin ardından AYEDAŞ ve BEDAŞ’ı ziyaret etti. Enerji...

Enerji Bakanından elektrik dağıtım şirketlerine uyarı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul’daki elektrik kesintilerinin ardından AYEDAŞ ve BEDAŞ’ı ziyaret etti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik kesintilerinin ardından dağıtım şebekelerinin durumunu yerinde denetlediklerini ve ciddi uyarılarda bulunduklarını söyledi. İstanbul'un iki yakasında elektrik dağıtımı hizmeti veren AYEDAŞ ve BEDAŞ’ı ziyaret eden Albayrak, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

OSB'LERE ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI

Öte yandan bakanlık tarafından yapılan açıklamada, çalışmalar neticesinde iki elektrik hattında arızaların giderildiği ve saat 19.05 itibarıyla tüm organize sanayi bölgelerine elektrik verilmeye başlandığı bildirildi.

 Anadolu’dan gelerek İstanbul’u besleyen ve son günlerde arızaların meydana geldiği yedi hattan ikisinde arızanın giderildiği belirtilen açıklamada, Trakya Bölgesindeki demir-çelik fabrikalarının da beslendiği kaydedildi. 

TEİAŞ'TAN EDAŞ'LARA YETERLİ ELEKTRİK GELMEMİŞTİ

2016 yılının son haftasında İstanbul ve çevresinde yaygın ve uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmıştı. Elektrik dağıtım şirketleri, iletim şebekesinden (Türkiye Elektrik İletim AŞ) yeterli enerji alınamadığı için elektrik kesintileri uygulandığını duyurmuştu. İstanbul ve çevresine yeterli elektrik ulaşmamasının arkasında ise TEİAŞ'ın Kuzey Marmara'daki ana iletim şebekelerindeki arıza ve kopmaların yattığı ortaya çıkmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler