1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerji Bakanlığı denizüstü RES’ler için çevre analizi yaptıracak

Enerji Bakanlığı denizüstü RES’ler için çevre analizi yaptıracak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı denizüstü RES potansiyelinin tespiti çalışmaları kapsamında çevresel ve sosyal etki analizi yaptırmak için hizmet alım ihalesi, yapacak.

Enerji Bakanlığı denizüstü RES’ler için çevre analizi yaptıracak

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı, Türkiye’nin denizlerdeki rüzgar enerjisi potansiyelinin tespit edilmesi amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında çevresel, sosyal ve biyoçeşitlilik analizleri yaptıracak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Avrupa Birliği, AB Katılım Öncesi Aracı (IPA) Enerji Sektörü maliyetine yönelik Program Faz IV Projesi kapsamında denizüstü rüzgar enerjisi santralleriyle (RES) ilgili çevresel, sosyal ve biyoçeşitlilik analizleri yaptırmak için; 28 Temmuz 20213 tarihinde danışmanlık hizmeti alım ihalesi yapacak. 

Bakanlık denizüstü RES potansiyelini ortaya çıkarmak için de başvuru süresi bugün sona eren ayrı bir danışmanlık ihalesi açmıştı

İŞİN KAPSAMI

Danışmanlık hizmetleri; Bakanlıkça seçilecek olan belirli açık deniz sahalarında sosyal kısıtların analizi, kuş göçü ve deniz biyoçeşitliliği araştırmaları ve diğer ilgili teknik raporların hazırlanmasını içerecek. 

İSTEKLİLERDE ARANACAK ŞARTLAR

Bakanlık çağrıya cevap verecek isteklilerde son 5 yıldan az olmamak üzere danışmanlık işinde faaliyet gösteriyor olma şartı ve son 3 yıl içinde aşağıda listelenen özel deneyimlere sahip olma şartları da aranacak.

  • Denizaltında çevresel ve sosyal kısıt analizleri yapma deneyimi
  • Arazide çevresel ve sosyal kısıt analizleri yapma deneyimi
  • Marmara Denizi'ndeki çevresel ve sosyal kısıtlar hakkında literatür ve veriler hakkında bilgi sahibi olma
  • Kritik habitat değerlendirmesi hazırlama deneyimi
  • Deniz biyoçeşitliliği değerlendirmesi hazırlama deneyimi
  • Yukarıdaki konularda personel kapasitesi.

BAŞVURULAR

İlgi beyanı vermeyi düşünenler, mesai günleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yabancı Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Proje Uygulama Birimi, Nasuh Akar M., Türkocağı C., No:2, A-Blok Kat: 4, No:60, Ankara adresinden detaylı bilgi alabilecekler. 

İlgi beyanı vermek isteyenlerin en geç 28 Temmuz 2023 tarihinde saat 14.00’e kadar dosyalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yabancı Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Proje Uygulama Birimi, Nasuh Akar M., Türkocağı C., No:2, A-Blok Kat: 4, No:60, Ankara adresine, Engin Bostancı dikkatine arzedilmek üzere, elden teslim etmeleri ya da posta veya epostayla göndermeleri gerekiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler