1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji Bakanlığı`ndan OKÜ Üniversitesi`ne yetki

Enerji Bakanlığı`ndan OKÜ Üniversitesi`ne yetki

Enerji Günlüğü - Osmaniye Korkut Ana Üniversitesi (OKÜ), enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmek için şirketleri yetkilendirebilen ve sertifika...

Enerji Bakanlığı`ndan OKÜ Üniversitesi`ne yetki

Enerji Günlüğü - Osmaniye Korkut Ana Üniversitesi (OKÜ), enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmek için şirketleri yetkilendirebilen ve sertifika eğitim faaliyetlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilen Türkiye'deki 3. yetkili kurum oldu.

OKÜ Üniversitesi'nin "Enerji Verimliliği Kanunu" ve "Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde,  şirketleri yetkilendirme ve Enerji Yöneticisi ile Etüt Proje Sertifikası için uygulamalı eğitim faaliyetlerini yürütecek Yetkili Kurum olabilmek için Nisan 2013’de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne yapmış olduğu teklif, Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu’nun kararı ile kabul edildi.

OKÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi ve OKÜ Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜ ENERMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, böylelikle OKÜ'nün, enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmek için şirketleri yetkilendirebilen ve sertifika eğitim faaliyetlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilen Türkiye’de 3'üncü, bölgede ise tek Yetkili Kurum olduğunu söyledi.

SERTİFİKA EĞİTİMLERİ VERİLECEK...

OKÜ Bünyesinde yer alan ENERMER tarafından yürütülecek olan faaliyetler kapsamında, Türkiye genelinde ve özellikle bölgede bulunan mühendislere sertifika eğitimleri verilebileceklerini söyleyen Ertaç Hürdoğan, ayrıca enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmek için şirketlerin de yetkilendirilebileceğini belirtti.

Uygulanacak eğitimlerin enerji yöneticiliği sertifikası için 2, etüt proje sertifikası için ise 3 modül altında toplandığını ve her bir modülün eğitim süresinin yaklaşık 40 saat olduğunu söyleyen Hürdoğan, "Eğitimlerde teorik ve uygulamalı olarak yer alan derslerin tümü, OKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilecektir. Uygulamalı dersler Üniversitemiz bünyesinde yer alan laboratuvarlarda gerçekleştirilecektir. Yetkili Kurum olunmasıyla gerçekleştirilecek faaliyetlerin, genç bir Üniversite olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin prestijini ve tercih edilirliğini artıracağı öngörülmektedir" dedi.

OKÜ Bünyesinde Yer Alan İkinci Merkez

Yrd. Doç Dr. Ertaç Hürdoğan, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde yer alan ikinci merkez olan ENERMER’in kurulması ile Üniversitenin başta Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri’nin işbirliği ile disiplinler üstü ve arası bir merkez kurarak, enerji ve enerji verimliliği konularındaki uygulamaların Türkiye’de ve özellikle bölgede etkili bir şekilde yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amaçlanmıştır" diye konuştu.

ENERMER’in diğer faaliyet alanları hakkında da bilgi veren Hürdoğan şöyle dedi: "Ülkenin, yenilenebilir enerji kaynakları öncelikli olmak üzere tüm enerji kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik ölçümler yapılabilecek. Fizibilite ve örnek uygulama projeleri hazırlamak, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak pilot projeler geliştirmek, enerji ve enerji verimliliği ile ilgili olarak, bilinçlendirme ve eğitim hizmetleri vermek, toplum genelinde enerji bilincinin geliştirilmesi ve yeni enerji teknolojilerinden yararlanılması amacıyla faaliyetlerde bulunacağız. Ayrıca enerji konusunda üniversite ile kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında etkili ve verimli işbirliğinin geliştirilmesi yönünde faaliyetlerde bulunmak, Ülkede ve dünyada enerji alanındaki çalışmaları ve gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek, ülkenin ihtiyaç ve şartlarına uygun olarak araştırma ve geliştirme konularında, hedef ve önceliklerini belirlemek, Osmaniye’nin, “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” ve “Yumurtalık Serbest Bölgesi”ne en yakın il olması sebebiyle bölgede kurulacak rafinerilere, petrokimya tesislerine, petrol ve doğalgaz depolama tesislerine, tersaneler ve limanlara, enerji santralleri ve arıtma tesisleri vb. işletmelere enerji konusunda danışmanlık hizmetleri sağlamak, Üniversitede ilgili bölümler arasında enerji konusunda yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarına yönlendirici ve birleştirici düzenlemeler yapmak gibi çalışmalarımız olacaktır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler