1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji gemisi yönünü deprem bölgesine çevirdi

Enerji gemisi yönünü deprem bölgesine çevirdi

Türkiye enerji filosunun son gemisi olan Mukavemet, 16 tır yardım malzemesi ve 3 iş makinesini deprem bölgesine ulaştırmak üzere Tosyalı İskenderun Limanı'na yanaştı.

Enerji gemisi yönünü deprem bölgesine çevirdi

Enerji Günlüğü - Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası'nda ilk görevine hazırlanan su altı inşaat gemisi Mukavemet, deprem bölgesine malzeme ve ekipman götürmek için bölgeye yönlendirildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin su altı inşaat gemisi “Mukavemet"'in depremzedeler için görevde olduğunu açıkladı. Dönmez yaptığı açıklamada, “Türk enerji filosunun “mukavemet”i depremzedeler için görevde. Gemimiz, bölgeye 16 tır yardım malzemesi ve 3 iş makinesini ulaştırmak için çalışmalarına ara verdi. Havadan, karadan, denizden bütün imkanlarımızla yaraları sarmaya çalışıyoruz. Hep birlikte iyileşeceğiz” ifadesini kullandı.

Türkiye enerji filosunun son gemisi olan Mukavemet, Şubat’ın ilk haftasında Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası'nda ilk görevine çıkacaktı. Ancak deprem nedeniyle rotasını deprem bölgesine çevirdi.

Filyos, Haydarpaşa ve Kepez limanlarından deprem bölgelerine yardım malzemesi yüklü 16 tır ve 3 iş makinesi taşıyan Mukavemet gemisi, 5 günlük yolculuğunun ardından Tosyalı İskenderun Limanı'na yanaştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler