1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Projelerine AR-GE desteği için başvurular başladı

Enerji Projelerine AR-GE desteği için başvurular başladı

Üniversitelerin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında geliştirdikleri AR-GE projelerine sağlanacak destek için başvurular bugün başladı.

Enerji Projelerine AR-GE desteği için başvurular başladı

Enerji Günlüğü - Üniversitelerin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında geliştirdikleri AR-GE projelerine sağlanacak destek için başvurular bugün başladı.

T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Avrupa Birliği finansmanıyla yürütmekte olduğu Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapsamında, üniversiteler tarafından geliştirilmiş araştırma ve geliştirme projelerine çeşitli destekler sağlanacak. Destek kapsamında, üniversiteler tarafından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında geliştirilen AR-GE projelerine uzman desteği sağlanacak. Destek aynı zamanda, AB Üye Devletlere yapılacak 6 Çalışma Ziyaretini de kapsayacak.

DESTEKTEN 12 AAŞTIRMA GRUBU YARARLANABİLECEK

Hali hazırda yürütülmekte olan ve yeni geliştirilmiş Ar-Ge projelerine yönelik uzman desteğinden toplam 12 farklı araştırma grubu yararlanabilecek. 6 araştırma grubu ise yurtdışı çalışma ziyaretlerine katılacak. Bir araştırma grubu, her iki destek için de başvuru yapabilecek, ancak yalnızca bir alanda destek alabilecek. 

Çalışma Ziyareti ve Uzman Desteği başvuruları, 24 Mart 2020 tarihine kadar yevdes.org adresi üzerinden çevrim içi olarak  yapılacak. 

YEVDES Projesi ile belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu kurumlara ait tesislerde, binalarda ve kampüslerde enerji verimli teknolojilerin gelişimi ve yenilebilir enerji üretiminin artırılması, Türkiye’de daha az enerji-yoğun ve sürdürülebilir bir kamu sektörünün oluşturulması için önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra, belediyelerde ve üniversitelerde yeşil enerji yatırımlarının artması, kamuda genel olarak kolaylaştırıcı bir kilit unsur olacak ve yenilebilir enerji ve enerji verimliliği konularında farkındalığı artıracaktır. Teknik destek hizmeti Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından sağlanan proje yaklaşık 4.5 milyon avro bütçe ve 30 ay süre ile uygulanmaktadır.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler