1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektöründe birleşme: Aplus, Volt Enerji’yi aldı

Enerji sektöründe birleşme: Aplus, Volt Enerji’yi aldı

Enerji Günlüğü - Aplus Enerji, Volt Enerji hisselerinin tamamını satın alarak şirketin yeni sahibi oldu. Türkiye'deki enerji ticareti ve risk yönetimi...

Enerji sektöründe birleşme: Aplus, Volt Enerji’yi aldı

Enerji Günlüğü - Aplus Enerji, Volt Enerji hisselerinin tamamını satın alarak şirketin yeni sahibi oldu. 

Türkiye'deki enerji ticareti ve risk yönetimi (ETRM) hizmetleri de sunan şirketlerinden ikisi satın alma yoluyla birleşti. Türkiye’nin önde gelen enerji yatırım, danışmanlık ve teknoloji şirketlerinden Aplus Enerji, ülke genelinde Ar-Ge ve danışmanlık hizmetleriyle faaliyet gösteren Volt Enerji'nin tüm hisselerini satın aldı.

Hisse pay devri için Volt Enerji ve Aplus Enerji firma yöneticileri bir araya gelerek pay devri işlemini tamamladı. Devir anlaşmasına Aplus Enerji’yi temsilen Kurucu Ortak ve Genel Müdür Ozan Korkmaz ile Volt Enerji Şirketinin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akıncı ve Şirket Ortağı Sıtkı Akıncı imza koydu. 

Aplus Enerji Genel Müdürü Ozan Korkmaz, bu birleşmenin hedefledikleri büyümeyi gerçekleştirmeye katkı sunacağını söyledi. Korkmaz, anlaşmayı aynı zamanda enerji sektörünün gelişimi ve uluslararası iş stratejileri için önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirdi. Ozan Korkmaz, “Aplus olarak, enerji sektöründe edindiğimiz tecrübeleri müşterilerimize aktararak onlarla uzun soluklu ve sağlam temellere dayanan bir iş süreci hedefliyoruz. Bu birleşme Şirketimizin büyümesi ve Türkiye Enerji Piyasası’nda faaliyet göstermek isteyen yerli-yabancı firma ve yatırımcılar için stratejik danışmanlık hizmeti ve ürünlerimizin pazar payının artırılmasına yönelik atılmış önemli bir adımdır” dedi. 

Volt Enerji Genel Müdürü Önder Akar ise enerji piyasasına katkı sağlayacak bir anlaşmaya imza atıldığını belirterek şöyle konuştu: 

“Enerji yatırım ve teknoloji danışmalığı alanında çok önemli bir role sahip, büyümekte olan bir şirket ile birleşmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Aplus Enerji ekibiyle iş süreçlerimizin daha da geliştireceğine inanıyoruz.” 

Aplus Enerji geliştirdiği yazılım ürünleriyle enerji yatırım, yönetim, teknoloji geliştirme, akıllı şehir danışmanlıklarıyla Türkiye Enerji Piyasası’ndaki iş süreçlerinin ve organizasyonlarının tasarlanması aşamalarında geliştirdiği ürün ve hizmetlerle önümüzdeki dönemlerde de sektördeki ihtiyaçları tespit edip destek sağlamaya devam edecek. 

APLUS HAKKINDA 

Aplus Enerji Yatırım Danışmanlık Teknoloji ve Ticaret Limited Şirketi, iş planını hazırladığı Ar-Ge projesinin, KOSGEB Teknoloji Araştırma Geliştirme Destekleri kapsamında kabul edilmesi ile 2009 yılında kurulmuş bağımsız bir danışmalık ve teknoloji geliştirme şirketi. Aplus’ın sunduğu ürünler arasında, kısa ve uzun vadeli yük ve fiyat tahmini, entegre enerji ticaret ve risk yönetimi çözümleri ile santral kurulum optimizasyonu için geliştirilen yazılım ürünleri bulunuyor. Aplus, sağladığı ürünler ve kullanıldıkları iş süreçleri için sunduğu danışmanlık hizmetlerinin yanında, santraller için finansal ve teknik fizibilite çalışmaları; akıllı şebeke projeleri için danışmanlık hizmetleri ve son olarak Türkiye enerji piyasasında faaliyet göstermek isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar için stratejik danışmanlık hizmetleri de veriyor.

Volt Enerji ve Bilişim 2010 yılı Mayıs ayında kurulan Volt Enerji ve Bilişim, Türkiye enerji sektörü katılımcılarının yazılım, serbest tüketici ve ikili anlaşma ihtiyaçlarına yönelik çözümleri sunuyor. Volt Enerji, enerji şirketlerinin tüm operasyon, portföy yönetimi ve risk süreçlerini yönetebildikleri ENXP yazılım ürünleri ve hizmetlerinin yanı sıra enerji sektörü paydaşlarının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan yazılım ürünlerinin geliştirilmesi konusunda ar-ge ve danışmanlık hizmetleri veriyor. 

Volt Enerji, satın alma yoluyla Aplus bünyesine katılırken, Volt birleşme sonrası Aplus'un alt markası oldu. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler