1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji tasarrufunu bilmeyene iş yok!

Enerji tasarrufunu bilmeyene iş yok!

Enerji Günlüğü - Çevrecilik, insan kaynaklarına da damgasını vurdu. Çevre koruma kültürünün gelişmesi, sürdürülebilir bir gelecek kaygısının...

Enerji tasarrufunu bilmeyene iş yok!

Enerji Günlüğü - Çevrecilik, insan kaynaklarına da damgasını vurdu. Çevre koruma kültürünün gelişmesi, sürdürülebilir bir gelecek kaygısının artması, şirketleri, eleman alırken bu bilince sahip kişileri tercih etmeye yönlendiriyor. Bu gelişme insan kaynakları sektöründe de etkisini gösterdi. Çevre koruma ve yenilenebilir enerji kullanımı gibi değerleri içselleştirmiş insan kaynağı bulmak isteyen şirketlere hizmet sunmak üzere yeni bir kariyer sitesi hizmete girdi. Ekokariyer.net, yaptığı iş veya pozisyon ne olursa olsun, bu değerleri yaşam ve iş felsefesinin merkezine koyan ve yürütmekte olduğu çalışmalarda bu tutum ve yaklaşımı ön planda tutan çalışanları "yeşil yakalılar" olarak tanımlıyor. Sitenin kuruluş felsefesini oluşturuken, ünlü danışmanlık şirketi Deloitte'un bir rapor başlığı olarak kullandığı "Her şirket bir enerji şirketidir, değilse bile, yakında olacaktır" cümlesinden de feyz almış. Ekokariyer.net yetkilileri, şirketlerin, kaliteli iş gücünü kendilerine çekebilmek için oluşturmakta oldukları işveren markası ve itibar yönetimiyle birlikte artık net olarak yeşil yakalıların devrinin başladığını söylüyor.
Ekokariyer.net, Yeşil Yakalılar kavramının içini, çevreye duyarlı iş kültürü ve bakış açılarının yanı sıra; karma disiplinlerden, kendilerini sürekli geliştiren ve teknolojiyi takip edip iyi kullanan kişiler olarak dolduruyor. Ekokariyer.net yetkililerine göre, gelişimlerini bu profile uygun şekilde yönlendiren çalışanlar, ileride normal ücretlere göre yüzde 50-100 arasında daha yüksek maaş alacak.
Ekokariyer.net’in Mentoru Dr. Rıza Kadılar’a göre, yakın bir gelecekte her pozisyon yeşil yakalı olacak. Sürdürülebilirlik, düşük ekonomiye geçiş ve bunların beraberinde gelen rekabetçilik, bilinçli çevrecilik ve inovasyon kültürü iş dünyasında her aşamada günlük yaşantımıza girecek. Artık yöneticilerin küresel bilgiye ulaşabilen, değişime ve gelişime açık, güçlü bir uluslararası network ve kültürler arası diyalog yeteneğine sahip olmaları bekleniyor. Özellikle sürdürülebilirlik kavramı ile çevre bilincini içselleştirmiş bireyler hızla ön plana çıkıyor.
Bu yaklaşımdan yola çıkan Ekokariyer.net de kendi amacını "yetenek yönetimi kavramının giderek ön plana çıkmasıyla şirketlerin gün geçtikçe önemi artan insan kaynakları ihtiyaçlarını, söz konusu ekolojik yaklaşım doğrultusunda şekillenecek değişimlerle uyumlu biçimde karşılamak" olarak özetliyor.
Şirket, yeterli ekolojik bilinç seviyesine ulaşmış ve bu temel değerlere uygun kurumsal kültüre sahip şirketlerde çalışmak istediğinin farkındalığına sahip iş arayanlar için istedikleri işe giden bir köprü oluşturma iddiasında...

Önceki ve Sonraki Haberler