1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji tesislerine taşınmaz temini başvuruları online olacak

Enerji tesislerine taşınmaz temini başvuruları online olacak

Enerji tesislerinin taşınmaz temini için EPDK’ya yapacağı başvurular, elektronik ortamda yapılacak. 

Enerji tesislerine taşınmaz temini başvuruları online olacak

Enerji Günlüğü - Enerji tesislerinin taşınmaz temini için EPDK’ya yapacağı başvurular, elektronik ortamda yapılacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Taşınmaz Temini İşlemlerine İlişkin Başvurular Hakkında Usul ve Esaslar düzenlemesini onaylanması için Cumhurbaşkanlığına gönderdi. 

EPDK, 02 Kasım 2021’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Yürütülen Taşınmaz Temini İşlemleri Hakkında Yönetmeliği yayımlamış ve yürürlüğe koymuştu.

Önlisans ve lisansa dayalı taşınmaz temini başvurularını düzenleyen Usul ve Esaslara göre başvurular elektronik ortamda yapılacak. Yazılı olarak yapılabilecek başvurular ise EPDK’nın internet sitesinde bildirilecek. Elektronik ortamda yapılması gereken başvurular yazılı olarak yapılırsa, işlem yapılmadan evraklar iade edilecek. 

Elektronik başvurular önlisans/lisans sahibi tüzel kişinin e-başvuru yetkilisi tarafından e-devlet şifresi, elektronik imza veya mobil imza ile yapılacak. Başvuruda elektronik olarak sunulamayacak olan belgeler, e-başvuru numarası belirtilmek suretiyle yazılı olarak EPDK’ya sunulacak. 

Tüzel kişiler, başvuru işlemlerini yürütmek üzere, münferiden yetkili olacak şekilde, birden fazla e-başvuru yetkilisi belirleyebilecekler. Bu kişilerin sisteme erişimi, EPDK tarafından 5 iş günü içinde tanımlanacak. Bu kişilerin yapacağı bütün işlemlerden ilgili tüzel kişi sorumlu olacak. 

EPDK, Başvuru Sisteminde aktif hale gelmemiş bir işlem türüne ilişkin başvuruları yazılı olarak almaya devam edecek. E-başvurunun başlayacağı ve yazılı başvurunun kabul edilmeyeceği tarihler, en az bir ay öncesinden EPDK’nın internet sitesinden ilan edilecek. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler