1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji verimliliği oyunu

Enerji verimliliği oyunu

Enerji Günlüğü - Enerjisa 190 binden fazla ilkokul öğrencisini Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu konusunda bilgilendirdi. Enerjisa CEO'su Yetik K. Mert,...

Enerji verimliliği oyunu

Enerji Günlüğü - Enerjisa 190 binden fazla ilkokul öğrencisini Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu konusunda bilgilendirdi. Enerjisa CEO'su Yetik K. Mert, bu faaliyetlerin artacak süreceğini belirtti. 

Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın "Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!" sloganıyla ilköğretim çağındaki çocuklar için 2010 yılından itibaren hayata geçirdiği Enerji Verimliliği Eğitimleri sosyal sorumluluk projesi, bu yıl Adana ve İstanbul ile birlikte Ankara’yı da kapsayarak 10 bin yeni ilkokul öğrencisine ulaştı.

Enerjisa’nın sosyal sorumluluk platformu Enerjik Gönüller ile çalışanlarının destekleriyle verilen Enerji Verimliliği Eğitimleri, bugüne kadar 280 okulda 190 bin öğrenciye ulaştı. Eğitimlerin etkin olabilmesi için enerji verimliliği hakkındaki önemli bilgiler profesyonel tiyatro sanatçıları tarafından hazırlanan tiyatro oyunuyla da çocuklara sunuldu.

Enerjisa'nın kurduğu www.enerjimikoruyorum.org web sitesi aracılığı ile de çocuklar, enerji verimliliği oyununu oynayabiliyor, dünyanın enerji kaynakları hakkında bilgileri ve sınırlı olan kaynakları nasıl koruyabileceklerini oyun eşliğinde öğrenebiliyor. Çocuklar, site içerisindeki paylaşım alanından oyunun görselini indirip evlerinde de bunu oynayabiliyor.

Enerjisa CEO’su Yetik K. Mert, konuya ilişkin açıklamasında, "Ülkemizin enerji alanında en önemli konularından biri olan enerji verimliliği hakkında kamuoyunda ve özellikle de geleceğimizin elçileri ilkokul öğrencilerinde enerji tasarruf algısını uyandıracak ve yaygınlaştıracak çalışmaları sürdürmeye büyük önem veriyoruz" dedi.

2010 yılından bugüne 200’e yakın gönüllü Enerjisa çalışanının verdikleri eğitimlerle enerji verimliliği bilincinin artması konusunda çok önemli adımlar attıklarını kaydeden Yetik K. Mert, "Başkent bölgesinde başladığımız eğitimlerimize, 2013 yılı içinde devraldığımız Toroslar ve AYEDAŞ bölgelerimizi de dahil ettik. Bugün geldiğimiz noktada 280 okulda, 190.000 öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz çok daha fazla öğrenciye ulaşmak, enerji verimliliğinin önemini genç nesillerimize anlatmak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler