1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjide 2023 zorlu bir yıl olacak

Enerjide 2023 zorlu bir yıl olacak

IEA Başkanı Fatih Birol, enerji krizinin Türkiye’ye ve global piyasaya etkilerini değerlendirirken, "2023 yılı 2022’den çok daha zorlu bir yol olacak” dedi.

Enerjide 2023 zorlu bir yıl olacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, enerji krizinin 2023 yılına ne şekilde tesir edeceğini değerlendirdi. Birol, 2023 yılının çok daha zorlu geçeceğine dair uyarıda bulundu.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen Dünya Enerji Krizi: Çözümler ve Yenilenebilir Enerji’nin rolü başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna çatışmasının akabinde meydana gelen enerji krizinin ardından ülkelerin enflasyon oranlarının 40 yıldır görülmeyen seviyelere ulaştığını dile getiren Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, "Dünyadaki birçok ülke AB’de dahil resesyona girme tehlikesiyle karşı karşıya. Enerji konusunda 2023 yılı 2022’den çok daha zorlu bir yıl olacak” diye konuştu.

“AVRUPA ENERJİDE ÇIKMAZDA, TÜRKİYE BAŞKA PAZARLARA YÖNELMELİ”

Avrupa’nın enerji konusunda bir çıkmaza girdiğini, bu sebeple eski rekabeti yakalayabilmelerinin çok zor olduğunu ifade eden Birol, Avrupa’nın bu pazarda büyüyememesinin Türkiye’nin ana pazarı olduğu için ülke ekonomisini de olumsuz etkileyeceğini söyledi. Her krizin beraberinde fırsatlar da yaratacağını aktaran Birol, “Önümüzdeki dönemde yatırımların daha çok Orta Doğu’ya, Hindistan ve Amerika’ya kayacağını öngörüyorum. Türkiye’nin artık yönünü Avrupa’dan sıyırıp farklı ülkelere yatırım yapma ve mal satma konusuna yönelmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler