1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yenilenebilir enerji gücü 2400 GW artacak

Yenilenebilir enerji gücü 2400 GW artacak

IICEC Konferansı’nda konuşma yapan IEA Başkanı Fatih Birol, enerji krizinin dünyadaki yansımalarını ve temiz enerjiye geçişe etkisini anlattı.

Yenilenebilir enerji gücü 2400 GW artacak

Enerji Günlüğü - IICEC Konferansı’ndaki konuşmasında enerji krizinin ülkelere olan etkilerini anlatan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, önümüzdeki 5 yılda yenilenebilir enerji kapasitesinin dünyada 2400 GW’lık artış olacağını öngördü.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen “Dünya Enerji Krizi: Çözümler ve Yenilenebilir Enerji’nin Rolü” konferansında konuşma yapan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, dünyada enerji piyasasının 2023 yılında 2022’den daha zorlu geçeceğini ifade etti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra yaşanan enerji krizinden etkilenen ülkeleri gelişmekte olan ülkeler, Avrupa ve Rusya olmak üzere 3 eksenle değerlendiren Birol, 2022 yılında tüm dünyada elektrik erişimine olan ihtiyacın 2021 yılına oranla arttığını belirtti.

Enerji krizinin temiz enerjiye geçişi oldukça fazla hızlandırdığını ifade eden Birol, “Ülkelerdeki enerji politikalarına bakarsak önümüzdeki 5 yıl içinde yenilenebilir enerji kapasitesi 2400 GW artacak. Bu ülkelerin 20 yılda kat ettiği mesafe kadar. Dünyada 20 yılda ne yaptıysak aynısını 5 yılda yapacağız” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler