1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Çanakkale ve Balıkesir’de iki rüzgar santrali kuracak

Enerjisa Çanakkale ve Balıkesir’de iki rüzgar santrali kuracak

Enerjisa, kazandığı YEKA ihaleleri kapsamında, 488 milyon lirayı aşan yatırımla Çanakkale ve Balıkesir il sınırları içinde 69 MW’lık Armutçuk RES ile 60 MW’lık Ihlamur RES kurup işletecek. 

Enerjisa Çanakkale ve Balıkesir’de iki rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Enerjisa, kazandığı YEKA ihaleleri kapsamında, 488 milyon lirayı aşan yatırımla Çanakkale ve Balıkesir il sınırları içinde 69 MW’lık Armutçuk RES ile 60 MW’lık Ihlamur RES kurup işletecek. 

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Çanakkale’nin Yenice ilçesi ve Balıkesir’in Havran ilçesi sınırları içerisinde 69 MW kapasiteli Armutçuk Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ile Çanakkale’nin Yenice ilçesi ve Balıkesir’in Gönen ilçesi sınırları içerisinde 60 MW’lık Ihlamur RES kurulup işletilmesi planlanıyor. 

275 milyon lira TL yatırımla kurulacak olan Armutçuk RES’in 20 adet rüzgar türbininden oluşması ve yılda 291.941.600 kWh elektrik üretmesi planlanıyor. 261 milyon TL bedelli Ihlamur RES’in ise 18 adet türbinden oluşması ve yılda 213,4 milyon kWh elektrik üretmesi bekleniyor.

Her iki proje de, Enerjisa'nın Rüzgar YEKA ihaleleri kapsamında kazandığı 500 MW'lik lisans hakkı kapsamında hayata geçirilecek tesislerden.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler