1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa YEKA RES 2 Çanakkale Bölgesi’ni de kazandı

Enerjisa YEKA RES 2 Çanakkale Bölgesi’ni de kazandı

YEKA RES-2 ihalelerinin 250 MW’lik Çanakkale Bölgesi kısmını kWh başına 3.67 cent ile en düşük teklifi veren Enerjisa kazandı.

Enerjisa YEKA RES 2 Çanakkale Bölgesi’ni de kazandı

Enerji Günlüğü - YEKA RES-2 ihalelerinin 250 MW’lik Çanakkale Bölgesi kısmını kWh başına 3.67 cent ile en düşük teklifi veren Enerjisa kazandı.

YEKA RES-2 ihalelerinin 250 MW’lik Aydın bölgesini kazanan Enerjisa aynı kapasitedeki Balıkesir Bölgesi’ni de kazandı. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından açılan rüzgar enerji santrali kapasite tahsis ihaleleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın komisyon başkanlığında yapıldı. Dört bölgede kurulacak 1000 MW’lık rüzgar santralleri için YEKA RES-2 ihalelerinin 250 MW’lik Çanakkale Bölgesi kısmı için düzenlenen ihalenin son kısmının kazananı 9. tur sonunda kilovatsaat (kWh) başına 3.67 cent ile en düşük teklifi veren Enerjisa Üretim Santralleri AŞ. oldu.

Çanakkale Bölgesi için ihaleye toplam altı şirket katıldı. İhalede Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd.Şti., Enerjisa Üretim Santralleri AŞ., İklim Elektrik Yatırım, Sanayi ve Ticaret AŞ., Eze İnşaat A.Ş., Beyçelik Elewan Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. ve Gem Wind Sanayi Tic. A.Ş. yarıştı. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler