1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa çocuklara enerji tasarrufunu mobil oyunla aşılıyor

Enerjisa çocuklara enerji tasarrufunu mobil oyunla aşılıyor

Enerjisa Enerji, ilköğretim çağındaki çocuklarda, enerji verimliliği ve tasarrufu bilinci oluşturmak için geliştirdiği mobil oyunu geliştirip yeniledi.

Enerjisa çocuklara enerji tasarrufunu mobil oyunla aşılıyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, ilköğretim çağındaki çocuklarda, enerji verimliliği ve tasarrufu bilinci oluşturmak için geliştirdiği mobil oyunu geliştirip yeniledi.

Enerjisa Enerji, on yıl önce hayata geçirdiği, uluslararası ödüllü “Enerjimi Koruyorum” sosyal sorumluluk projesini geliştirerek sürdürüyor. Bugüne kadar 14 ilde, 580 okulda, 330 gönüllü çalışanı ile 250 binden fazla öğrenciyle buluşan, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini çocuklara benimsetmek amacıyla yürütülen projenin mobil oyunu da kullanıcıların beğenisine sunuldu. Yenilenen mobil oyun sayesinde çocuklar, günde bir saatlerini ayırarak, enerji verimliliği ve tasarrufunu eğlenceli bir şekilde öğrenebilecek.

ÇOCUKLARDA ENERJİ TASARRUFU BİLİNCİ SINIRLI

Enerjisa Enerji tarafından bağımsız bir araştırma şirketi işbirliğiyle Türkiye’de çocukların enerji tasarrufu bilincini ölçmek üzere 7-13 yaş arası çocukların ebeveynleriyle görüşerek gerçekleştirilen pazar araştırması verilerindeki bulgular ise dikkat çekiyor. Buna göre çocukların yüzde 51’inin elektrik tasarrufu konusundaki bilincinin sınırlı seviyede olduğu görülüyor. En yüksek tasarruf farkındalığı ise 13 yaşta görülüyor. Tasarruf alışkanlıklarında ise su israfı ve bilinçli elektrik kullanımı, çocukların en çok dikkat ettiği konuların başında geliyor.

Çocukların yüzde 76’sı enerji tasarrufu ile bilgiyi ailelerinden alırken yüzde 73’ü ise okuldaki bilgilendirmeler sayesinde tasarrufun önemini kavrıyorlar. Sosyal medya kanalları ve dijital aplikasyonların ise sıralamada çok geride kaldığı görülüyor. Bu anlamda çocukların en fazla vakit geçirdiği dijital mecralarında geliştirilmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Enerjisa Enerji Enerjimi Koruyorum projesi ile bu alanın gelişmesine de katkı sağlamayı hedefliyor.

“HEDEF 1 MİLYON ÇOCUĞA BİLİNÇ AŞILAMAK”

Enerjisa Enerji A.Ş. CEO’su Murat Pınar proje ile ilgili olarak: “Enerji verimliliği bugün en ucuz enerji kaynağı olarak kabul ediliyor. Ayrıca iklim değişikliğine karşı mücadelede ve sürdürülebilir toplumlar ve şehirler yaratmak konusunda kritik bir öneme sahip. Bireysel olarak hepimizin davranışlarımızı değiştirmemiz ve enerji verimliliğine yönelik iyi alışkanlıklara sahip olmamız gerekiyor. Tam bu noktada Enerjisa Enerji olarak sorumluluk alıyor ve geleceğimiz olan çocukları ve tüm toplumu enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirerek farkındalık yaratacak çalışmalara değer veriyoruz. Bu doğrultuda, enerji tasarrufu farkındalığı yaratmak adına 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’yla bir protokol imzalayarak Enerjimi Koruyorum isimli sosyal sorumluluk projesi ile 10 yılda 250 binden fazla çocuğumuzla tiyatro oyunlarımız ve enerji verimliliği eğitimlerimiz ile bir araya geldik. Yaptırdığımız araştırma sonuçları da farkındalık yaratmak konusunda okuldan ve aileden sağlanan bilginin en önemli araç olduğunu ortaya koyuyor. Enerjisa Enerji olarak takip ettiğimiz global trendler ışığında kullanıcıların davranışlarını değiştirmenin ve ikna etme konusunda ‘’oyunlaştırma’’nın da gücüne inanarak ‘’Enerjimi Koruyorum’’ mobil oyununu yeniledik. Amacımız oyundaki faydaların gerçek hayata taşınmasını sağlamak. Dijitalleşen dünya ve yeni neslin beklentilerini de gözeterek ülkemiz ve dünyamız için hayati önem taşıyan verimli kaynak kullanımına dikkat çekmeye ve bu yöndeki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler