1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji müşteri memnuniyetini arttırdı

Enerjisa Enerji müşteri memnuniyetini arttırdı

Enerjisa çatısı altındaki elektrik dağıtım şirketlerinin yatırımlarıyla birlikte, sektör ortalamasının üzerinde bulunan müşteri memnuniyeti daha da yükseldi. 

Enerjisa Enerji müşteri memnuniyetini arttırdı

Enerji Günlüğü - Enerjisa çatısı altındaki elektrik dağıtım şirketlerinin yatırımlarıyla birlikte, sektör ortalamasının üzerinde bulunan müşteri memnuniyeti daha da yükseldi. 

Türkiye genelindeki 21 elektrik dağıtım şirketinin müşteri memnuniyet karnesi belli oldu. Geçmişte yüz yüze yapılan anketlere dayalı sonuçlar açıklanırken, Covid 19 salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle bu kez uzaktan erişimle yapılan anketlerle elektrik dağıtım hizmetlerine dair memnuniyet ölçümü yapıldı.

GENEL MEMNUNİYETTE 13 PUANLIK ARTIŞ

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketleri müşteri memnuniyeti karnesini şöyle özetledi:

“Genel memnuniyet oranımızda 6,1 puanlık bir artış söz konusu. 2019’da yüzde 46,4 olan genel memnuniyet oranı, 2020’de yüzde 52,5’e yükseldi. Yüzde olarak ifade etmek gerekirse yaklaşık yüzde 13’lük bir iyileşme söz konusu.”

ENERJİSA’NIN NOTU ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Türkiye’de üç dağıtım bölgesinde 20 milyondan fazla vatandaşa elektrik dağıtım hizmetleri sunan Enerjisa çatısı altındaki şirketlerin memnuniyet notu ortalaması ise yüzde 53.2 ile sektör ortalamasının üzerinde çıktı. Bu oran Başkent EDAŞ’ta yüzde 53,2’ten yüzde yüzde 57,3’e yükselirken AYEDAŞ’ta yüzde 49,1’den yüzde 54,5’e Toroslar EDAŞ’ta ise yüzde 45,7’den yüzde 48,4’e çıktı.

YATIRIMLAR ETKİLİ OLDU

Enerjisa Enerji yetkilileri, elektrik dağıtım hizmetlerinden duyulan memnuniyetin, yapılan şebeke yatırımlarının etkisiyle yükseldiğini belirtti. Türkiye’de üç ayrı bölgede elektrik dağıtımından sorumlu Enerjisa, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis ve Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler