1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa çocuklara oyunlarla enerji verimliliği bilinci aşılayacak

Enerjisa çocuklara oyunlarla enerji verimliliği bilinci aşılayacak

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve E.ON ortaklığı Enerjisa, ‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!’ sloganıyla ilköğretim çağındaki çocuklar için...

Enerjisa çocuklara oyunlarla enerji verimliliği bilinci aşılayacak

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve E.ON ortaklığı Enerjisa, ‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!’ sloganıyla ilköğretim çağındaki çocuklar için 2010 yılından itibaren hayata geçen ‘Enerji Verimliliği Eğitimleri’ projesini, www.enerjimikoruyorum.org sitesi ile internete taşıdı. Yayına başlayan site, proje hakkında bilgilerin yanı sıra ile interaktif bir enerji verimliliği oyunu da içeriyor.


www.enerjimikoruyorum.org web sitesi aracılığı ile ‘Enerji Verimliliği Eğitimleri’ dâhilinde hayata geçirilen, çocuklar ile paylaşılan eğitimler keyifli bir oyun haline getirildi. Çocuklar, enerji verimliliği oyununu keyifle oynarken, dünyanın enerji kaynakları hakkında bilgi edinebiliyor ve sınırlı olan kaynakları nasıl koruyabileceklerini oyun eşliğinde öğreniyorlar. Çocuklar enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda bilincin artmasına yönelik yapılan bu interaktif çalışma neticesinde çocuklar “Dünyanın enerjisini ben koruyorum!” diyor ve sürdürülebilir büyümenin bir küçük elçileri oluyor. Ayrıca site içerisindeki paylaşım alanından oyunun görselini indirip evlerinde de oynayabiliyor.

Gönüllü Enerjisa eğitmenleri tarafından verilen Enerji Verimliliği Eğitimleri, bugüne kadar 203 okulda 173 bin çocuğa ulaştı. Bu eğitimlerin çocuklara daha fazla dokunabilmesi amacıyla profesyonel tiyatro sanatçıları tarafından hazırlanan ve eğitim verilen çocuklara sahnelenen Enerji Verimliliği Tiyatrosu ise bu yıl hayata geçti. Enerji Verimliliği Tiyatrosu 7 binden fazla çocuğa ulaşarak enerji verimliliği bilinci yaratılmasına katkı sağladı.
 
Önceki ve Sonraki Haberler