1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Enerjisa elektrikteki liderliğini perçinledi

Enerjisa elektrikteki liderliğini perçinledi

Enerji Günlüğü (ÖZEL HABER) - Arkun Hidroelektrik Santrali tam kapasiteyle devreye girerken, tesisin sahibi Enerjisa, elektrikteki kurulu gücünü 2800 MW'nin...

Enerjisa elektrikteki liderliğini perçinledi

Enerji Günlüğü (ÖZEL HABER) - Arkun Hidroelektrik Santrali tam kapasiteyle devreye girerken, tesisin sahibi Enerjisa, elektrikteki kurulu gücünü 2800 MW'nin üzerine taşıyarak bu alandaki liderliğini de pekiştirdi.

Sabancı Holding ile Alman E.ON'un enerji sektöründeki yüzde 50-50 ortaklığı Enerjisa, elektrik üretim altyapısını daha da güçlendirdi. Şirketin lisansına sahip olduğu Erzurum-Artvin sınırları içinde, Çoruh Nehri üzerindeki Arkun Hidroelektrik Santrali tam kapasiteyle üretime hazır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre 236.92 MW'lik kurulu güce sahip olacak şekilde projelendirilen Arkun HES'in tam kapasiteyle devreye girmesiyle, Enerjisa'nın halen 2560 MW düzeyindeki toplam kurulu gücü de 2800 MW'ye ulaşıyor.

Arkun HES'in de portföye dahil olmasıyla birlikte, Enerjisa'nın elektrik kurulu gücündeki Türkiye liderliği de pekişmiş oluyor. Enerjisa'nın web sitesinde yer alan bilgilere göre, Şirket 5 doğalgaz çevrim santraliyle 1300 MW, 12 hidroelektrik santraliyle yaklaşık 1285 MW ve üç rüzgâr santraliyle 212 MW kurulu güce sahip.

Mehmet KARA

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler