1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji Global A Su liderleri arasında

Enerjisa Enerji Global A Su liderleri arasında

Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım ve perakende elektrik tedarikçisi Enerjisa Enerji, CDP 2023 Global A Su Liderleri listesine Türkiye’den giren beş şirketten biri oldu.

Enerjisa Enerji Global A Su liderleri arasında

Enerji Günlüğü - İklim Değişikliği & Su Programı 2023 Türkiye Sonuçları Raporu ve CDP’nin Global Derecelendirme Metodolojisine göre belirlenen CDP Global ve CDP Türkiye Liderleri İstanbul’da törenle açıklandı. CDP’ye raporlama yapan tüm şirketler arasından, İklim Değişikliği Programı kapsamında A notunu alan 358 Global A Şirketi’nin 18’i ile Su Güvenliği Programı kapsamındaki 101 Global A şirketinin 10’u Türkiye’den çıktı. Ayrıca, 32 şirket İklim Değişikliği ve Su Güvenliği kategorilerinde (A-) derecelendirme notunu alarak CDP Türkiye Liderleri listesine girmeyi başardı.

11 şirket ise CDP Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi (SER) kategorisinde A notunu alarak SER liderleri arasında yer aldı. Türkiye’yi CDP 2023 Global A Su Liderleri listesinde temsil eden şirketler Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş., Coca-Cola İçecek A.Ş., Enerjisa Enerji A.Ş., Park Cam Sanayi Ticaret A.Ş., T.Halk Bankası A.Ş. olarak sıralandı. Enerjisa Enerji, listeye Türkiye’den giren tek enerji sektörü oyuncusu olarak öne çıktı.

Enerjisa Enerji, İstanbul Anadolu Yakası (AYEDAŞ), Başkent ve Toroslar Elektrik dağıtım şirketleri ile bu bölgelerdeki görevli tedarik şirketi konumundaki perakende elektrik tedarikçisi şirketleri de bünyesinde barındırıyor. Bu şirketlerle Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım ve perakende elektrik tedarikçisi konumunda bulunan Enerjisa Enerji’nin ayrıca, elektrikli araçlar şarj ağı işletmecisi Eşarj başta olmak üzere pekçok iştiraki de bulunuyor.