1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa iki ayrı şirkete bölünüyor

Enerjisa iki ayrı şirkete bölünüyor

Enerjisa - Türkiye’nin önde gelen elektrik piyasası oyuncusu Enerjisa, dağıtım ve satış iş kolunu, üretim ve ticaret faaliyetlerinden ayırarak, iki...

Enerjisa iki ayrı şirkete bölünüyor

Enerjisa - Türkiye’nin önde gelen elektrik piyasası oyuncusu Enerjisa, dağıtım ve satış iş kolunu, üretim ve ticaret faaliyetlerinden ayırarak, iki ayrı şirket olarak yoluna devam edecek. 

Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa, yeniden yapılanmaya gidiyor. Sabancı Holding CEO’su ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen yaptığı açıklamada “Enerjisa olarak, 20 yıl önce çıktığımız yolda büyük başarılara imza atarak, bugün ülkemizde ve bölgemizde özel sektörün kurduğu en büyük elektrik enerjisi şirketi haline geldik. Ortağımız E.ON ile birlikte, ülkemize duyduğumuz güvenden güç alarak, şimdiye kadar 11 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik” dedi. 

Enerjisa’nın yeni “odaklanma” stratejisi doğrultusunda bir dönüşüm yaşadığını belirten Mehmet Göçmen, “Pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirket yaratmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı. Göçmen’in verdiği bilgiye göre Enerjisa çatısı altında toplanan elektrik dağıtım ve satışı faaliyetleri, üretim ve ticaret faaliyetlerinden ayrılarak iki ayrı şirket şeklinde yoluna devam edecek. 

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman da yaptığı açıklamada “Enerjisa, bu iki şirketin karlı büyüme planlarına tüm hızıyla devam edecek, büyüme fırsatlarını değerlendirecek; tüm paydaşlarına ve Türk enerji sektörüne değer katmaya devam edecektir” dedi. 

Enerjisa’nın konuya ilişkin açıklamasında, “Sabancı Holding ve E.ON’un uzun soluklu ortaklığı, Türkiye’ye ve Enerjisa’ya olan güven ve bağlılıklarının bir göstergesidir. Bu güçlü ortaklık, Enerjisa’nın dinamik bir stratejiye, güçlü bir kurumsal yapıya ve başarılı bir takıma sahip olmasını sağlamıştır. Sabancı Holding ve E.ON, enerji sektörünün şeffaflığını daha da ileriye taşımayı, kurumsal gelişimine katkı sağlayacak kaliteli finansmana ulaşımını kolaylaştırmayı hedeflemektedir” denildi.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler