1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Enerjisa ilk güneş santralini devreye aldı

Enerjisa ilk güneş santralini devreye aldı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın Bandırma’daki lisanssız güneş enerjisi devreye alındı. Kurulu güç...

Enerjisa ilk güneş santralini devreye aldı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın Bandırma’daki lisanssız güneş enerjisi devreye alındı. 

Kurulu güç açısından Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik üreticisi konumundaki Enerjisa, ilk güneş enerjisi santralini de işletmeye aldı. Bandırma’daki 2 MW’lik lisanssız GES’in inşaatı, iki buçuk ay içinde tamamlandı. 2 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen santralde yılda üretilecek 3.5 milyon kWh’lık elektrikle, 1500 konutun elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. 

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verdiklerini vurgularken, 2 MW’lik GES’in ardından kısa süre içerisinde 7 megavatlık ikinci bir GES’i daha devreye alacakların söyledi. Zaimler, “Rüzgar ve güneş enerjisi santrallerine yatırım yapmaya, büyüme planlarımızda bu alana odaklanmaya devam edeceğiz. Güneş enerjisinde bizim için ilk olan Bandırma’daki santralimizle birlikte yatırımlarımızı sürdürecek ve yılsonuna kadar toplam dört güneş enerjisi santralini devreye alacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler