1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Kayseri'ye 65 MW'lik RES kuracak

Enerjisa Kayseri'ye 65 MW'lik RES kuracak

Enerji Günlüğü - Enerjisa, Kayseri-Niğde bölgesi için açılan 80 MW'lik rüzgar santrali kapasite tahsis ihalesinin 65 MW'lik bölümünü kazandı. Türkiye...

Enerjisa Kayseri'ye 65 MW'lik RES kuracak

Enerji Günlüğü - Enerjisa, Kayseri-Niğde bölgesi için açılan 80 MW'lik rüzgar santrali kapasite tahsis ihalesinin 65 MW'lik bölümünü kazandı. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) üç gün sürecek toplam 710 MW'lik rüzgar kapasite tahsis ihalelerinin ilk etabı bugün yapıldı. Saat 10:00'da teklif zarfları alındı ve sırasıyla açılmaya başlandı. 

Önce 80 MW'lik kapasite bulunan ve 31 projenin yarıştığı Kayseri-Niğde bölgesine verilen teklifler açıldı. En düşük teklifi -0.01 cent/kWh ile 15 MW'lik projesi ile Esengüç Enerji verdi. İkinci en düşük teklif sahibi Polat Grubu'nun projesi olan 21.60 MW'lik Cansev Enerji projesinden gelmesine rağmen, saha çakışması yüzünden Cansev kapasite tahsisi alamadı. 

Bölgedeki 65 MW'lik kalan kapasite tahsisi ise 2.90 cent/kWh ile üçüncü en düşük teklifi sunan Enerjisa'nın rüzgar santrali projesi kazandı. 

Mehmet KARA / Enerji Günlüğü 

Adana’da rüzgar kapasitesinin yarısı Mansurlu RES’e 

Rüzgar kapasite ihalesinde eksi fiyat teklifi!

 

Önceki ve Sonraki Haberler