1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa kur riskine karşı şerbetli

Enerjisa kur riskine karşı şerbetli

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, dövizdeki artış ya da düşüşlerden özel bir beklentileri olmadığını belirterek,...

Enerjisa kur riskine karşı şerbetli

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, dövizdeki artış ya da düşüşlerden özel bir beklentileri olmadığını belirterek, enerji yatırımlarıyla ilgili kur riskinin en iyi şekilde yönetildiğini söyledi.

Mehmet Göçmen, Sabancı Holding ile Alman E.ON'un ana hissedarları olduğu Enerjisa'nın yeni kimlik görünümüne ilişkin Perşembe günü yapılan tanıtım toplantısında konuştu. Enerji sektöründe rekabetten yana olduklarını belirten Mehmet Göçmen, serbest bir elektrik piyasası için ihtiyaç duyulan tüm adımların atılması gerektiğini kaydetti.

ÇAPRAZ SÜBVANSİYONLAR KALKMALI

Bir soru üzerine, elektrik ticaretinde piyasaya girişin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini kaydeden Mehmet Göçmen, üretim tarafında da maliyet bazlı fiyat oluşumunu engelleyen çapraz sübvansiyonlar ya da benzeri olumsuz faktörler varsa bunların ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

ELEKTRİK FİYATI NEDEN DÜŞÜYOR?

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, piyasada elektrik fiyatlarının düşük seyretmesinde, serbestliği engelleyen çeşitli faktörlerin etkili olduğunu da ifade etti.

KUR RİSKLERİ İYİ YÖNETİLİYOR 

Göçmen, Enerjisa'nın döviz cinsinden borçlarının kur hareketlerinden ne ölçüde etkilendiği sorusu üzerine, finansal yönetim araçları kullanılarak bu konudaki risklerin en iyi şekilde yönetildiğini vurguladı. Kur artış ya da düşüşlerinden bir beklentileri bulunmadığını kaydeden Göçmen, "Ne varlığına sevinirim. Ne yokluğuna yerinirim” ifadesini kullandı.

Mehmet KARA


SABANCI ENERJİDE 3.7 GW'YE KOŞUYOR


ENERJİSA'DAN YENİ MARKA KİMLİĞİ 


...

Önceki ve Sonraki Haberler