1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Enerjisa Pervari HES için acele kamulaştırma

Enerjisa Pervari HES için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Enerjisa'nın Pervari Hidroelektrik Santrali'nin inşası için ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararı alındı.Siirt...

Enerjisa Pervari HES için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Enerjisa'nın Pervari Hidroelektrik Santrali'nin inşası için ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararı alındı.

Siirt Pervari'de Botan Çayı üzerinde kurulan Pervari Barajı HES projesinin inşasına yönelik çalışmalar yeni bir aşamaya geldi. Bakanlar Kurulu, Pervari HES projesinin hayata geçirilmesi için gereken bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Karara göre, Pervari ilçesine bağlı Çobanören köyü ile Kale Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Kamulaştırma işlemi Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu baraj tipindeki Pervari Barajı'nın inşaatına 2014 yılında başlandı. 2018 yılı ilk çeyreğinde bitirilmesi planlanan santralin iki adet 190 MW ve iki adet 10 MW gücündeki ünite türbinleri ile toplamda 400 MW kurulu güce sahip olması planlanıyor. Santral, tamamlandığında Sabancı Holding ile Alman E.ON ortaklğı Enerjisa’nın en yüksek kurulu güce sahip hidroelektrik santrali olması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler