1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Üretim rüzgarda 1500 MW kapasite hedefliyor

Enerjisa Üretim rüzgarda 1500 MW kapasite hedefliyor

Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, rüzgar enerjisinde 1500 MW kurulu kapasite hedeflediklerini açıkladı. 

Enerjisa Üretim rüzgarda 1500 MW kapasite hedefliyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, topluma ve çevreye katkı sağlama hedefiyle 10 – 11 Mayıs’ta Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde “Enerjisa Üretim Rüzgar Günü” etkinliğine başladı.

Enerjisa Üretim tarafından üniversite sektör işbirliği kapsamında gerçekleştirilen “Enerjisa Üretim Rüzgar Günü” etkinliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde başladı. Etkinliğin açılışında konuşan Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz Enerjisa Üretim Rüzgar Günü dolayısıyla rüzgarın başkenti Çanakkale’de sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geleceğimizi şekillendirecek olan siz gençleri de sektörümüzle ve özellikle rüzgar enerjisi konusunda bilgilendirmek, yetiştirmek ve enerji sektörüne kazandırmak en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu etkinlik de bundan dolayı bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

“RÜZGARDA HEDEF 1500 MW KAPASİTE”

Enerjisa Üretim’in rüzgar enerjisi yatırımlarına da değinen Bayçöl, “Rüzgarda nihai hedefimiz 1500 MW kurulu kapasite” ifadesini kullandı. Bayçöl, Çanakkale’nin kendileri için rüzgar enerjisi açısında ayrı bir önemde olduğunu vurgulayarak, “Enerjisa Üretim olarak toplam üç adet Rüzgar Enerjisi Santrali işletmekteyiz. Yakın zamanda Çanakkale Rüzgar Santralimiz’de güneş santralimiz de işletmeye geçecek ve santralimiz hibrit santrale dönüşecek. Çanakkale ve Aydın’da gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 500 MW’lik YEKA-2 Rüzgar Santralleri yatırım çalışmalarımızı da tüm titizliğimizle sürdürüyoruz, 65 MW kurulu güce sahip olacak Erciyes Rüzgar Santralimiz ise sene sonunda işletmeye geçecek” dedi.

KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRMAK İÇİN EĞİTİM PROGRAMI

Sektörde kadın istihdamını daha iyi bir noktaya getirmek hedefiyle mezun olmak üzere olan kadın öğrencilere “500 Kadın Öğrenciye Eğitim Programı” adı altında proje başlattıklarına da değinen Bayçöl, “İlk yola çıkışımızda 500 öğrenciye ulaşmayı hedeflemiştik, şu anda ise 54 farklı ilden 879 başvurumuz bulunuyor. Kısa sürede programımızın yoğun ilgi görmesinden çok memnunuz. Online platformlarda gerçekleşecek eğitim programımız ile sektöre insan kaynağı anlamında değer yaratacak farklı çalışmalar hayata geçirmeye devam ediyor; öğrencilere kişisel gelişimden kariyer planlamasına, sürdürülebilirlikten elektrik üretimine kadar birçok farklı alanda eğitim ve deney alanlarıyla desteklenen bir ‘birlikte öğrenme’ deneyimi sunuyoruz” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Çanakkale

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler