1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Murat: Gelecek yenilenebilir enerjide

Murat: Gelecek yenilenebilir enerjide

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Enerjisa Üretim ile sanayi üniversite işbirliğinin en güzel örneğini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Murat: Gelecek yenilenebilir enerjide

Enerji Günlüğü - Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, geleceğin yenilenebilir enerjide olduğunu belirterek, gençlerin kendilerini bu alana adapte etmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Enerjisa Üretim tarafından üniversite sektör işbirliği kapsamında gerçekleştirilen “Enerjisa Üretim Rüzgar Günü” etkinliğinin açılışında konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, yenilenebilir enerji alanında dünyada çok hızlı bir yarış olduğunu belirterek, “Gelecek gerçekten yenilenebilir enerjide. Gençlerin kendilerini bu alana adapte etmeleri çok önemli” dedi.

Murat değerlendirmesinde, vahşi kapitalizmin hala dünyayı tehdit ettiğini ve bu ortamda herkesin çevre dostu olmasının gereklilik olduğunu vurguladı. Göreve getirildiğinde ilk girişiminin Çanakkale’yi enerjinin merkezi yapmak olduğunu ifade eden Murat, öncelikle enerji uygulama araştırma merkezi açmak için bir ekip oluşturduklarını kaydetti. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve AB ile RE-YOU Projesini başlattıklarını söyleyen Murat, “İlk defa bu alanda yetişmiş bir insan gücüne temel oluşturduk… Enerjiyle ilgili akademik çalışma yapanların sektörle işbirliği yapmaları gerekir. Bugün burada sanayi üniversite işbirliğinin en güzel örneğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

guney-marmara-kalkinma-ajansi-abdullah-guc-006.jpg

480 GENCE İSTİHDAM

Etkinliğin açılışında konuşan Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç ise, bölgenin rüzgar enerjisinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu etkinliğin bölgenin yenilenebilir enerji anlamında bir güç olması hedeflerinde somut bir adım olduğunu kaydetti. Güç, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile yaptıkları çalışmayla 480 gencin nitelikli insan kaynağı olarak bu alanda yetiştirileceğini ifade etti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Çanakkale

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler