1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Üretim UN Global Compact üyesi oldu

Enerjisa Üretim UN Global Compact üyesi oldu

Enerjisa Üretim, sürdürülebilirlik konusunda yürüttüğü çalışmaları geliştirmek amacıyla UN Global Compact üyeleri arasına girdi.

Enerjisa Üretim UN Global Compact üyesi oldu

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim, sürdürülebilirlik konusunda çalışmalarını uluslararası alanda genişletebilmek için BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.

Türkiye’nin özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim Santralleri AŞ, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki sorumluluklarını evrensel ilkeler çerçevesinde devam ettirmek amacıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) imzaladı. Küresel sürdürülebilirlik inisiyatifi olan United Nations (UN) Global Compact üyeleri arasında yerini alan Enerjisa Üretim, sürdürülebilirlik çalışmalarını; çalışma standartları, insan hakları, yolsuzlukla mücadele, çeşitlilik ve kapsayıcılık çevre gibi başlıkları kapsayan 10 ilke temelinde sürdürme taahhüdünü vermiş oldu.

“DEVLET VE STK’LAR KADAR İŞ DÜNYASINA DA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Yeni yatırımlarının tamamını yenilenebilir enerji projeleri ile gerçekleştiren Enerjisa Üretim’in Varlık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Lideri Murat Eröz, sürdürülebilirliğe bakış açılarının merkezinde zaten elverişsiz hale gelmiş olanı onarıp iyileştirerek olduğunu vurgulayarak “Dünyanın geleceği için bütüncül ve uzun vadeli bir bakış açısına ihtiyaç var. Bu noktada devletler ve sivil toplum kuruluşları kadar iş dünyasına da büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Şirketin teknolojiye, insana ve çevreye yaptığı yatırımların daima sürdürülebilirlik ve uyum çerçevesinde ele alındığını belirten Eröz, “Halihazırda yürüttüğümüz kapsamlı faaliyetleri küresel ve kalıcı ilkeler temelinde yürütmek, sorumlu ve hesap verilebilir bir çizgide geliştirmek amacıyla Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni kabul ettik. Bu taahhüt ile sürdürülebilirlik alanında daha yüksek etkileşim ve iş birliği olanaklarını değerlendirdiğimiz yeni bir sayfa açtık” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler