1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa sürdürülebilirlik hedefine ilerliyor

Enerjisa sürdürülebilirlik hedefine ilerliyor

Fiziksel Varlık Yönetimi Konferansı’nda konuşma yapan Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan, Türkiye’nin 2053 hedefini hatırlatarak “Şirketler nezdinde bir dönüşüme ihtiyaç var” dedi.

Enerjisa sürdürülebilirlik hedefine ilerliyor

Enerji Günlüğü.- Enerjisa’nın düzenlediği Enerji Sektöründe Fiziksel Varlık Yönetimi Konferansı’nın ikincisi gerçekleşti. Konferansta konuşma yapan Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan sürdürülebilirlik için şirketlerin bir dönüşüme ihtiyacını olduğunu söyledi.

Enerjisa Üretim AŞ’nin [ENJSA] düzenlediği 2. Enerji Sektöründe Fiziksel Varlık Yönetimi Konferansı, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde Enerjisa Üretim’in İstanbul Merkez Ofisi’nden hibrit olarak gerçekleşti. Sürdürülebilirlik ana temasıyla gerçekleştirilen konferansta başta enerji sektörü olmak üzere iş dünyasının farklı alanlarından uzmanlar ve katılımcılar bir araya geldi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan, kamunun ve iş dünyasının geleceğe dönük politikaları oluştururken öncelik verdiği başlıca konulardan birinin enerji ihtiyacı olduğunu belirterek, “Türkiye de 2053’te sıfır emisyon hedefi koydu. Bu kolay bir hedef olmasa da doğru planlama ve kolektif bir akılla sektörümüzün bu hedefi gerçekleştirecek güce ve birikime sahip olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye bu yeni dönemde bir yandan yatırımları artırıp bir yandan kamuoyunu bilinçlendirmeye devam ederek el birliğiyle bu fırsatı en iyi değerlendiren ülkelerden biri olacaktır. Bu kapsamda biz de Enerjisa Üretim olarak belirlediğimiz hedefler doğrultusunda emisyon salımlarında 2032’de başa baş, 2045’te ise net sıfır olmayı planlıyor, yenilenebilir enerji yatırımlarına ve sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik projelerimize devam ediyoruz” dedi.

“ŞİRKETLER NEZDİNDE DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR”

Ülkelerin kalkınma ve büyüme ölçütlerinin sadece tüketim, harcama ve ihracat değerlerine göre değerlendirilemeyeceğini belirten Murat Eröz, “Sürdürülebilirlik konusunda ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Amaçları doğrultusunda hangi adımlar attıklarına dair değerlendirmelerin de yapılması gerekiyor. Şirketler nezdinde ise bir dönüşüme büyük ihtiyaç var” diye konuştu.

Değişim için kaynak ihtiyacı olduğunu ve şirketlerin bu kaynaklara ulaşması için belli sürdürülebilirlik kriterlerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulan Eröz, "Varlık Yönetimi yapan şirketler için tercihlerin ve takibin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şirketlerin, varlık yönetimi konusunda kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmesi, stratejilerini bu yönde belirlemesi, sürdürülebilirlik konusunda 360 derece araştırmanın yapılması büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler