1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa, ‘verimli enerji’ için hikaye yarışması düzenliyor

Enerjisa, ‘verimli enerji’ için hikaye yarışması düzenliyor

‘Enerjimi Koruyorum Projesi’nin 11. yılında “Kısa Öykü Yarışması” düzenleniyor. Yarışmaya katılacak hikayelerin teması ‘enerji kaynaklarının verimli kullanılması’ olacak. Yarışmaya sadece 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri katılabilecek.

Enerjisa, ‘verimli enerji’ için hikaye yarışması düzenliyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa dağıtım şirketleri, ‘Enerjimi Koruyorum Projesi’nin 11. yılında “Kısa Öykü Yarışması” düzenleniyor. Yarışmaya katılacak hikayelerin teması ‘enerji kaynaklarının verimli kullanılması’ olacak.

Enerjisa dağıtım şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ tarafından, çocuklara enerji tasarrufunu eğlenceli ve öğretici bir yol ile anlatmayı, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini benimsetmeyi amaçlayan Enerjimi Koruyorum Projesi’nin 11. yılında “Kısa Öykü Yarışması” düzenleniyor. 

Türkiye çapında düzenlenecek yarışmaya, ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler, dünyayı kendilerinin kurtarabileceğini düşleyerek yazacakları ‘enerji kaynaklarının verimli kullanılması’ temalı kısa öykülerini 15 Kasım’a kadar yarışma jürisinin değerlendirmesi için e-posta yoluyla gönderecekler. 

Seçici kurul tarafından belirlenecek olan 10 öykünün görsel versiyonlarından oluşan resimli kitap 23 Nisan 2022 tarihinde çocuklara armağan edilecek. Öyküler, seslendirme sanatçıları tarafından da seslendirilip sesli kitap formatına dönüştürülecek.

İçinde bulunulan dönem içerisinde çocukların dijital bağımlılıklarının arttığı ve bu sebeple kendilerini yazılı olarak ifade etme alışkanlıklarının azaldığı öngörülüyor. Bu nedenle bu yıl öğrencilerin proje kapsamında hayal güçlerini kullanarak oluşturacakları hikayelerini yazıya dökmeleri teşvik edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler