1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa’dan 405 milyon TL’lik tahvil ihracı

Enerjisa’dan 405 milyon TL’lik tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ (EEDAŞ), 405 milyon liralık 4 yıl vadeli, enflasyona endeksli tahvil ihracı gerçekleştirdi. Sabancı...

Enerjisa’dan 405 milyon TL’lik tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ (EEDAŞ), 405 milyon liralık 4 yıl vadeli, enflasyona endeksli tahvil ihracı gerçekleştirdi. 

Sabancı Grubu ile Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’dan yapılan duyuruya göre, 3 elektrik dağıtım şirketi ile 3 perakende elektrik satış şirketini bünyesinde barındıran Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ (EEDAŞ) Türkiye’nin en büyük reel sektör borçlanma aracı ihracını gerçekleştirdi. 4 yıl vadeli 405 milyon Türk Lirası tutarında TÜFE’ye endeksli tahvil ihracına tutarın iki katı düzeyinde talep geldi. Bu borçlanma kağıdı ihracıyla yeni yatırımlar için alternatif finansman kaynağı yaratılması hedefleniyor. 

REFİNANSMAN İÇİN EK KAYNAK 

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, tahvil ihracını değerlendirirken “Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında gerçekleştirdiğimiz ve yine Türkiye’de bir ilke imza attığımız iki tahvil ihracının ardından bu ihraçla da hem yeni yatırımlarımız hem de refinansman ihtiyaçlarımız için ek finansman sağlamış olduk” dedi. Zaimler bu başarının, şirketin önümüzdeki dönemde devam etmeyi hedeflediği TÜFE’ye endeksli tahvil ihraçları için de pozitif bir gösterge olduğunu ifade etti. 

SEKTÖRE ŞEFFAFLIK GETİRMEK GEREK

Sektördeki yatırımcı portföyünü artırmak ve sektöre biraz daha şeffaflık getirmek gerektiğini ifade eden Kıvanç Zaimler, “Bunun için de öncelikle güçlü finansman yapımızı korumaya, geleceğe güvenle bakan bir şirket olmaya devam etmeliyiz. Biz tecrübemizle sektörün sürekli gelişmesine katkıda bulunuyor, kurumsallaşmada önemli rol oynuyoruz. Şirket olarak insan odaklı hizmetleri teknolojik altyapımızla birleştirip yatırımlarımıza devam ediyoruz. Sürdürülebilir enerji için de yatırımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

KAPSAMLI ROADSHOW ETKİLİ OLDU 

EEDAŞ’ın tahvil ihracına aracılık eden Ak Yatırım’ın Genel Müdürü Mert Erdoğmuş da şunları söyledi: 

“Elektrik dağıtım ve perakende satış sektörlerinde lider konumdaki Enerjisa’nın Türkiye’de gerçekleşen en büyük finans dışı tahvil ihracını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. TÜFE’ye endeksli ve 4 yıllık bir vadeye sahip bu tahvil, piyasada planlanan ihraç tutarının iki katından fazla ilgi yarattı. Yatırımcılarla yapılan geniş kapsamlı roadshow toplantıları da geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşılmasında önemli rol oynadı. Yatırımcıların yoğun talep göstermesi sonucunda 405 milyon tutarındaki, Türkiye’de bugüne kadarki en büyük finans dışı özel sektör borçlanma aracına danışmanlık ve aracılık ederek, sermaye piyasalarına çok önemli katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler