1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa’dan ilk çeyrekte çeyrek milyar TL net kar

Enerjisa’dan ilk çeyrekte çeyrek milyar TL net kar

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve Alman E.ON’un elektrik dağıtım ve perasende şirketi Enerjisa Enerji, yılın ilk çeyreğinde 243 milyar TL net kar...

Enerjisa’dan ilk çeyrekte çeyrek milyar TL net kar

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ve Alman E.ON’un elektrik dağıtım ve perasende şirketi Enerjisa Enerji, yılın ilk çeyreğinde 243 milyar TL net kar elde etti. 

Bu yılın ilk ayında halka açılan ve hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Enerjisa Enerji 31.03.2018 tarihli mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider şirketi konumundaki Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa Enerji, 2018 yılının ilk çeyreğinde 867 milyon TL konsolide faaliyet geliri elde etti. Bu rakam, konsolide gelirlerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68 arttığını ortaya koyuyor. Enerjisa Enerji’nin 2018’in ilk üç ayında baz alınan net karı ise 243 milyon TL olarak gerçekleşti.

Enerjisa Enerji CEO’su Kıvanç Zaimler,yılın ilk çeyreğini güçlü bir büyüme ile tamamladıklarını belirtti. Zaimler, “Gerçekleşen güçlü rakamlarımız, halka arz sırasında belirlediğimiz orta vadeli hedeflerimize bizi bir adım daha yaklaştırmıştır. Bu başarılı performans ile 2018 yılına dair beklentimiz 3 - 3,3 milyar TL faaliyet geliri yaratmak” dedi. 

Kıvanç Zaimler açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Biz Enerjisa olarak, stratejimizi büyük ölçüde regüle faaliyetlerimiz çerçevesinde hayata geçiriyoruz. Dağıtım yatırımlarımız ile Türkiye’de ihtiyaç duyulan enerji altyapısını genişletmek ve geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buna ek olarak, gittikçe artan verimlilikte ve yüksek kalitede dağıtım hizmetleri sunuyoruz" yorumunda bulundu. 

Önceki ve Sonraki Haberler