1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa’nın satışları yüzde 6 arttı

Enerjisa’nın satışları yüzde 6 arttı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding yılın ilk üç ayında 9.1 milyar liralık net satış rakamına ulaşırken, 669 milyon lira net kar elde etti. Grup şirketi...

Enerjisa’nın satışları yüzde 6 arttı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding yılın ilk üç ayında 9.1 milyar liralık net satış rakamına ulaşırken, 669 milyon lira net kar elde etti. Grup şirketi Enerjisa’da ise satışların yüzde 6, faaliyet karının yüzde 7 arttığı açıklandı . 

Sabancı Holding, 2017 yılının ilk üç ayına ilişkin konsolide mali verilerini açıkladı. Buna göre Sabancı Holding’in toplam varlıkları 31 Mart 2017 itibariyle 317 Milyar 385 Milyon TL’ye yükseldi. Şirketin  konsolide ana ortaklığa ait toplam özkaynakları ise 23 Milyar 634 milyon TL’ye ulaştı.

Ocak-Mart 2017 döneminde Sabancı Holding’in konsolide satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5’lik artışla 9 milyar 100 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin yılın ilk üç ayındaki konsolide net karı ise 669 Milyon TL oldu. 

SİGORTA, PERAKENDE, ENERJİ

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin açıklamasında, yılın ilk üç ayında özellikle perakende, sigorta ve enerji iş kollarında başarılı işlere imza attıklarını vurguladı. 

Akbank’ın son altı yıldır Türkiye’nin en değerli banka markası olduğunu ifade eden Göçmen, Grup şirketi Enerjisa’nın da verimlilik, rekabetçilik, mükemmellik odaklı değer yaratmaya devam ettiğini vurguladı. 

ENERJİSA’NIN SATIŞLARI %6 ARTTI

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Türkiye’de her 4 kişiden 1’inin elektriğe erişimini sağlayan Grup şirketi Enerjisa’nın ilk çeyrekte satışlarını yüzde 6, tek seferlik gelir ve giderler hariç faaliyet karını da yüzde 7 arttırdığını vurguladı. Mehmet Göçmen, üretimde devam eden arz fazlası, dönemsel doğal gaz kesintileri ve yağış seviyesindeki azalmalarla kendini gösteren zorlu pazar koşullarının olumsuz etkilerine rağmen, dengeli üretim portföyü, etkin optimizasyon ve serbest piyasaya paralel gelişen ticaret faaliyetleri ile değer yarattıklarının altını çizdi. 

DERİNLİKLİ ENERJİ PİYASASI LAZIM

Ülkedeki enerji kaynaklarının artan oranlarda ekonomiye kazandırılmasının önemine işaret eden Mehmet Göçmen, son dönemde güneş, rüzgar ve linyit projeleriyle yaratılan yeni ivmenin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin enerji yoğunluğunu azaltma yönündeki adımlarını da hızlandırması gerektiğini belirten Göçmen şöyle devam etti: 

“Enerjide arz veya üretim tarafı ve büyümenin yanı sıra, tüketime de yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Serbest, öngörülebilirliği güçlendirilmiş, rekabete dayalı işleyen ve yeterli derinliğe sahip enerji piyasalarına yönelik atılmış olan adımları mutlaka sürdürmeliyiz.” 

Sabancı Holding sanayi grubu şirketlerinde operasyonel kârlılığı yüzde 50 artırıp net kârı yüzde 31’lik artışla 74.3 milyon TL’ye yükselttiklerini anlatan Mehmet Göçmen, grubun çimento şirketlerinin de sektörlerindeki liderliklerini sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizdi. Gıda perakende alanındaki CarrefourSA’nın operasyonel mükemmelliğe odaklandığını ifade eden Göçmen, “Teknosa markamız ise sektör liderliğini sürdürüyor, ilk çeyrekte hedeflediği büyüme ve karlılığı yakaladı” dedi. 

Mehmet Göçmen, sigorta sektöründe de Avivasa’nın 12,7 milyar liralık fon büyüklüğüyle sektör liderliğini devam ettirdiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler