1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni CEO’su Claudio Descalzi: Türk Hub’ı gaz fiyatını yükseltir

Eni CEO’su Claudio Descalzi: Türk Hub’ı gaz fiyatını yükseltir

İtalyan petrol ve doğalgaz devi Eni S.p.A CEO’su Descalzi, Türkiye’de yeni bir enerji hub’ı kurulursa kendi gaz tedarik maliyetlerinin yükselebileceğini öne sürdü.

Eni CEO’su Claudio Descalzi: Türk Hub’ı gaz fiyatını yükseltir

Enerji Günlüğü - İtalyan petrol ve doğalgaz şirketi Eni S.p.A’nın CEO’su Claudio Descalzi, Türk hub’ı önerisini ve olası sonuçlarını değerlendirdi. Türk Hub’ının yeni alt yapı yatırımlarına ihtiyaç göstereceğini ifade eden Descalzi, bu yüzden söz konusu projenin gaz fiyatını arttırabileceğini dile getirdi.

Descalzi “Gazı aldığımız Rusya ile Ukrayna üzerinden doğrudan bağlantımız varken neden Türkiye üzerinden alalım, karmaşık. Yatırımlara ihtiyaç var ama bunları kim yapacak? Ve gazın fiyatı ne olacak?” dedi.

İtalyan enerji devi ENI'nin başkanı, çoğu kuzeyden gelen Rus doğalgazı tedarikini yeniden yönlendirmek için güney yönünde kaç boru inşa edilmesi gerektiğini tahmin etmenin zor olduğunu kaydetti.

Rusya’dan Türkiye’ye gaz akışı mevcut kapasite çerçevesinde artırılsa bile Türkiye’den Avrupa’ya iletimde artan kapasite için yeni hatlara ihtiyaç duyulacağı belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler