1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni ve Total Güney Kıbrıs sularında gaz arama çalışmalarına başladı

Eni ve Total Güney Kıbrıs sularında gaz arama çalışmalarına başladı

Eni-Total konsorsiyumu Güney Kıbrıs sularındaki 6.ıncı blokta Cronos-1 adlı sondaj kuyusu açarak doğal gaz arama çalışmalarına başladı.

Eni ve Total Güney Kıbrıs sularında gaz arama çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - Eni-Total konsorsiyumu, iki yıl aranın ardından Güney Kıbrıs açıklarında Blok 6'da doğal gaz arama sondaj çalışmalarına başladı.

Fransız enerji şirketi Total ve İtalyan enerji şirketi Eni’nin oluşturduğu konsorsiyum, Güney Kıbrıs’ın tek yönlü olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki çalışmalarına pandemi nedeniyle ara verdiği 2 yılın ardından döndü. Konsorsiyum 6.ıncı blokta doğal gaz arama çalışmalarına başladı.

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı, Tungsten Explorer adlı sondaj gemisinin 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü sahaya geldiğini ve sondaj çalışmalarına başladığını açıkladı. 'Cronos-1' olarak adlandırılan sondaj kuyusundaki çalışmaların 2020 baharında yapılması planlanmış, ancak pandemi nedeniyle beklemeye alınmıştı.

KONSORSİYUMUN BU YIL İKİNCİ SONDAJINA DA BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki en büyük oyuncu olan Eni-Total Konsorsiyumu, ülkenin 13 bloğunun yedisinde hidrokarbon arama ruhsatına sahip. Total ve ENI konsorsiyumu, üçüncü lisanslama turunun bir parçası olarak 2017'de Kıbrıs'ın 6. bloğu için ruhsat almıştı. Konsorsiyumun başladığı yeni sondajın ardından bu yıl içinde sismik verilerinin olduğu başka bir alanda ikincisini gerçekleştirmesi bekleniyor. 6. parseldeki sondaj sahasının bir bölümü Türkiye'nin kıta sahanlığının bulunduğu alana giriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler