1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Entek, 58 MW’lık Malkara Depolamalı RES kuracak 

Entek, 58 MW’lık Malkara Depolamalı RES kuracak 

Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik, yaklaşık 749 milyon lira yatırımla Tekirdağ ve Edirne’de 58 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kuracak. 

Entek, 58 MW’lık Malkara Depolamalı RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Tekirdağ ve Edirne il sınırları içinde 58 MW kapasiteli Malkara Rüzgar Enerji Santrali ve elektrik depolama tesisi kurulacak.  

Tekirdağ ili, Hayrabolu ilçesi, Aydınlar Mahalleleri; Edirne ili, Uzunköprü ilçesi, Gazimehmet Köyü sınırları içinde Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından 57,6 MW kurulu gücünde Malkara Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 57,6 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 749 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan Malkara RES’te toplam 8 adet rüzgar türbini kullanılacak. Elektrik Depolama Tesisi’nin de yer aldığı projede Enerji santralinde üretilecek elektrik enerjisinin 57,6 MWh kurulu gücündeki lityum iyon batarya teknolojili Elektrik Depolama Tesisinde depolanması planlanıyor. 

Proje kapsamında yılda yaklaşık 177 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen ve depolanan elektrik Uzunköprü Havza Trafo Merkezi’ne 154 kV hat ile bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek.

Enerji Günlüğü   

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler