1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK 24 yeni personel alacak

EPDK 24 yeni personel alacak

Enerji Günlüğü – EPDK, 24 kişiyi yönetim görevlisi ve mühendis olarak işe almak için giriş sınavı yapacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu...

EPDK 24 yeni personel alacak

Enerji Günlüğü – EPDK, 24 kişiyi yönetim görevlisi ve mühendis olarak işe almak için giriş sınavı yapacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 25 Mart - 5 Nisan 2019 tarihleri arasında 15’i yönetim görevlisi, 9’u mühendis olmak üzere toplam 24 yönetici ve mühendis kadrosu için giriş sınavı yapacak. 

Başvurular 25 Şubat 2019’da başlayacak ve 04 Mart 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Başvuru işlemi EPDK’nın internet sitesinde yayınlanan başvuru formu doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacak. Adaylar istenen belgeleri elektronik ortamda taratıp başvuru formuna ekleyecekler. Kuruma elden veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. 

Sınava girmek isteyen bütün adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) KPSSP93 puan türünden, en az 75 puan alması gerekiyor.

Yönetim görevlisi olarak başvurmak isteyenlerin şu bölümlerden birinden mezun olmaları şartı aranacak:  

Muhasebe, 

Bilgisayar Destekli Muhasebe, 

Bilgisayarlı Muhasebe, 

Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama, 

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, 

Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, 

Büro Yönetimi, 

Büro Yönetimi ve Sekreterlik, 

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği,

Sekreterlik, 

Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, 

İnsan Kaynakları, 

İnsan Kaynakları Yönetimi, 

Personel,

Personel Yönetimi, 

Maliye, 

İşletme,

İşletme Yönetimi, 

Genel İşletme,

İşletme-Muhasebe, 

İşletmecilik,

Banka ve Sigorta Yönetimi,

Bankacılık, 

Bankacılık ve Sigortacılık,

Sigortacılık, 

Finans ve Muhasebe,

Finans önlisans programlarından biri. 

15 yönetim görevlisi kadrosu için başvuracak olan adaylardan kriterlere uyan ve ilk başvuran 75 kişi sınava alınacak. 

Mühendis kadrolarına başvuracaklardan; Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş 6 kişi istihdam edilecek. Bu grup için; kriterlere uyan ve ilk başvuran toplam 30 aday sınava kabul edilecek. 

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirenlerden ise 2 kişi işe alınacak. Bu iki kadro için de kriterlere uyan ve ilk başvuran 10 aday sınava katılabilecek. 

Son olarak Makine Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği mezunu bir kişi işe alınacak ve kriterlere uyanlar arasından ilk başvuran 5 kişi sınava katılabilecek. 

Giriş Sınavı; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İşçi Blokları Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, No: 51/C, Yüzüncüyıl, Çankaya, Ankara adresinde sözlü olarak yapılacak. Giriş sınavına katılacak adaylar;

a) Genel yetenek ve genel kültür,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Davranış ve tepkilerinin memuriyete uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden her bir başlık için yirmişer baz puan olacak şekilde değerlendirilecekler. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler