1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPDK 35 uzman yardımcısı alacak

EPDK 35 uzman yardımcısı alacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, çeşitli mühendislikler ile hukuk, iktisat, işletme, kamu yönetimi, ekonometri, maliye, uluslararası...

EPDK 35 uzman yardımcısı alacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, çeşitli mühendislikler ile hukuk, iktisat, işletme, kamu yönetimi, ekonometri, maliye, uluslararası ilişkiler alanlarında lisans mezunu 35 enerji uzman yardımcısı alacak.

EPDK, enerji uzman yardımcıları almak üzere bir sınav açtı. 15-26 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak sınava katılabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel şartları taşımak gerekiyor.

Adayların 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmaları, geçerlilik süresi dolmamış ve (A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS), ilgili puan türlerinden 80 ve üzeri puan almış olmaları şartı aranıyor.

Adaylar her öğrenim dalına göre en yüksek puanı alandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacak. Her bir dal için ayrılan kontenjanın dört katı kadar aday sınava çağrılacak. Öğrenim dalları itibariyle giriş sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacak.

Adayların en az dört yıl süreli eğitim veren ve ilgili fakülte veya bölümlerden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış okullardan mezun olmaları şart.

Giriş sınavı başvuruları 21 Aralık 2015 tarihinde başlayacak. Sınava katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgelerle birlikte en geç 5 Ocak 2016 Salı günü mesai saati bitimine (saat 18:00) kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na şahsen veya en geç bu tarihte Kuruma ulaşacak şekilde posta ile başvurmaları istendi.

Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi en geç 20 Ocak 2016 tarihine kadar Kurum internet adresinde ilan edilecek. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak.

Adaylar, Sınav Giriş Belgelerini sınavdan önce Kurumdan alacaklar. Sınavda, Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurulması gerekecek. Bu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak.

Giriş sınavı yapılacak 35 adet enerji uzman yardımcısı kadrosunun öğrenim dalları itibariyle dağılımı ile KPSS puan türleri şöyle:

KPSS Puan Türü

Elektrik Mühendisliği 4 kişi - KPSSP5

Endüstri Mühendisliği/ İşletme Mühendisliği

4 kişi - KPSSP5

Makine Mühendisliği/ Mekatronik Mühendisliği

4 kişi - KPSSP5

Enerji Sistemleri Mühendisliği

1 kişi - KPSSP5

Kimya Mühendisliği (3 kişi - KPSSP5)

Harita Mühendisliği (1 kişi - KPSSP5)

Hukuk (5 kişi - KPSSP103)

İstatistik (2 kişi - KPSSP69)

İktisat/İşletme/Kamu Yönetimi/Uluslararası İlişkiler/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri/Ekonometri/Maliye (11 kişi - KPSSP82)

SÖZLÜ SINAVA

Giriş Sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda yapılacak. Giriş Sınavına çağrılanlar, 03/09/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde SÖZLÜ sınava alınacaklar.

Sınav, Kurumun görev alanına giren temel konular ile mezuniyet durumu dikkate alınarak belirtilen mesleki alan bilgisi konularından yapılacak. Mühendislik ve istatistik bölümleri haricindeki fakülte veya bölümlerinden mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları şöyle:

a) Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Usul Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler),

b) İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Para ve Banka, Uluslararası İktisat, İstatistik, Ekonometri (Genel bilgiler), Türkiye ve Dünya Ekonomisi,

c) İşletme Grubu: İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi ve Politikaları, Genel Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Mali Tablolar Analizi, Üretim ve Pazarlama, Mikro İktisat, Makro İktisat,

ç) Maliye Grubu: Maliye Teorisi, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, Mikro İktisat, Makro İktisat, Genel Muhasebe,

d) Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Yönetim bilimi, Siyaset bilimi, Siyasi tarih, Türk dış politikası, Uluslararası ilişkiler, Uluslararası kuruluşlar.

Mühendislik ve istatistik fakülte veya bölümlerinden mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları fakülte veya ilgili bölümlerin müfredatı dikkate alınarak belirlenecek.

Kurumun görev alanına ilişkin konular ise şöyle: Kurumun görev ve yetkileri, Kurum teşkilat kanunu, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarına ilişkin temel kanunlar, veri ve politikalar, Türkiye’de enerji yönetimi, Türkiye’nin enerji politikaları, uluslararası enerji politikaları, uluslararası enerji örgütlenmesi.

Giriş sınavında başarılı olabilmek için en az yetmiş puan alınması şart. Sınav sonuçlarına göre giriş sınavı duyurusunda belirtilen öğrenim dalları itibariyle ayrı ayrı başarı sıralaması yapılarak, başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle, ilanda belirtilen öğrenim dallarına göre atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl adayın isimleri belirlenecek. Giriş sınavından yetmiş veya daha fazla puan almış olmak kaydıyla, giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Komisyon tarafından belirlenen sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste belirlenerek ilan edilecek.

Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren bir yılı geçmemek üzere müteakip sınava kadar geçerli. Belirlenen asıl ve yedek liste Kurumun internet sitesinde ilan edilecek. Ayrıca, sınav sonucu sınavda başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilecek.

Sınav sonuçları açıklanırken, başarılı adayların notlarının eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacak. Sınavda başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadro sayısından az olması halinde sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecek.

Sınav sonuçlarının Kurum internet sitesinde ilan edilmesinden itibaren yedi iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilecek. İtirazlar bu sürenin bitiminden itibaren Komisyon tarafından en geç on iş günü içinde incelenerek karara bağlanacak. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilecek. İtirazların değerlendirilmesi üzerine verilen kararlar kesin olacak.

...

Önceki ve Sonraki Haberler