1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK: Elektrik faturalarında gizli zam söz konusu değil

EPDK: Elektrik faturalarında gizli zam söz konusu değil

EPDK, elektrik faturalarındaki artışın mevsimler yüksek tüketimden kaynaklandığını, açıklanan %15’lik zam dışında artış yapılmadığını duyurdu.

EPDK: Elektrik faturalarında gizli zam söz konusu değil

Enerji Günlüğü - EPDK, elektrik faturalarındaki artışın mevsimler yüksek tüketimden kaynaklandığını, açıklanan %15’lik zam dışında artış yapılmadığını duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), son günlerde medya kuruluşlarında yayınlanan elektrik faturalarına yönelik bazı haber ve yorumlar hakkında bir açıklama yayınladı. 

TEMMUZ’DAKİ %15’LİK ARTIŞ DIŞINDA ARTIŞ YOK

EPDK’nın açıklamasında elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeni ile 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için %15 oranında artış yapıldığı bildirildi ve bu artış dışında herhangi bir ilave ücret uygulamasının söz konusu olamayacağı kaydedildi. 

Mesken abonelerinin 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dâhil olmak üzere 91,56 TL ödediği belirtilen açıklamada, dağıtım ya da perakende şirketlerinin vatandaşlara gönderdiği faturaya herhangi bir bedel artışı yansıtmalarının söz konusu olmadığı bildirildi. 

GİZLİ ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Elektrik faturalarında dağıtım şirketlerinin payı 2020 yılında belirlenmişti. Bu pay 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren yıl boyu geçerli olacak. 

EPDK’nın açıklamasında yüksek fatura tutarlarıyla ilgili şu açıklama yer aldı, “Her yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklıklarındaki artışlara bağlı olarak (klima, soğutucu, vb ürünlerin yoğun kullanımı ile) rekor seviyelere ulaşan elektrik kullanımından kaynaklı artış elektrik faturalarına da yansımaktadır. Ancak elektrik faturasını oluşturan kalemlerde, Kurumumuz tarafından belirlenen oranların dışında (dağıtım bedeli ya da vergi oranlarında) herhangi bir artış ya da gizli zam söz konusu değildir.    

Vatandaşlarımızı müsterih olmalı ve bilmelidir ki EPDK olarak görevimiz sadece tarifeleri belirlemek değil aynı zamanda faturaların hesaplanmasında bu tarifelerin hatasız bir şekilde uygulanmasını titizlikle takip etmek ve denetlemektir”.

HERKES FATURASINI ONLINE OLARAK KONTROL EDEBİLİR

Açıklamada vatandaşların EPDK’ya ait internet sitesindeki elektrik faturası hesaplama modülünden (http://lisans.epdk.gov.tr/epvys-web/faces/pages/online/tarifeFatura/tarifeFatura.xhtml) vatandaşların faturalarını her ay kontrol edebileceği de hatırlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler