1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK, Gürcistan’dan elektrik ithalatı için başvuruları alacak

EPDK, Gürcistan’dan elektrik ithalatı için başvuruları alacak

EnerjiGünlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Gürcistan’dan elektrik enerjisi ticareti faaliyetinde bulunmak isteyen toptan satış lisans sahibi...

EPDK, Gürcistan’dan elektrik ithalatı için başvuruları alacak

EnerjiGünlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Gürcistan’dan elektrik enerjisi ticareti faaliyetinde bulunmak isteyen toptan satış lisans sahibi tüzel kişilere başvuru yapmaları çağrısında bulundu. 

EPDK, kendisine Energo-Pro Güney Elektrik Toptan Satış İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. tarafından Gürcistan elektrik sisteminden izole bölge besleme yöntemi ile 15 MW gücünde elektrik enerjisi ithal edilmesi yönünde yapılan başvuru üzerine, hattı başvurulara açtı.
Gürcistan elektrik sisteminden izole bölge besleme yöntemi ile elektrik enerjisi ticaretinde bulunmak isteyen toptan satış sahibi tüzel kişiler, 24 Haziran 2013 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. 
TEİAŞ Genel Müdürlüğünün hatta ilişkin açıklaması şöyle olmuştu; 
"Şirketin Hopa-Batum Enterkonneksiyon Hattı üzerinden izole bölge besleme yöntemi 15 MW'a kadar elektrik eneıjisi ithalatı faaliyetinde bulunmasında Teşekkülümüzce bir sakınca görülmemektedir. Ancak, Net Transfer Kapasitesinin Gürcistan'dan transfer edilecek elektriğin frekans ve gerilim değerlerinin Gürcistan Devlet Elektrik Şirketi ile yapılmış olan Enterkonneksiyon (işletme) Anlaşmasında belirtilen nominal işletme değerlerinde olması durumunda geçerli olduğunun ve TETAŞ Genel Müdürlüğünün Enerji Alış-Satış Anlaşmasının yenilenmesi durumunda 15 MW gücünde yapılacak elektrik enerjisi ithalatının TETAŞ Genel Müdürlüğü ile yüzde 50 paylaşımlı olarak yapılacağının da bilinmesi gerekmektedir."
Önceki ve Sonraki Haberler