1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. EPDK şarj istasyonları için mobil uygulama geliştirdi

EPDK şarj istasyonları için mobil uygulama geliştirdi

EPDK’nın geliştirdiği mobil uygulama Serbest Erişim Platformu - Şarj@TR ile elektrikli araç kullanıcıları halka açık şarj istasyonları bilgilerine ulaşabilecek.

EPDK şarj istasyonları için mobil uygulama geliştirdi

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç kullanıcılarının tüm Türkiye sınırları içerisinde araçlarını şarj edebilecekleri halka açık şarj istasyonlarına ilişkin bilgilere ulaşmaları amacıyla EPDK tarafından mobil uygulama geliştirildi.

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikli araç kullanıcılarının tüm Türkiye sınırları içerisinde araçlarını şarj edebilecekleri halka açık şarj istasyonlarına ilişkin bilgilere ulaşmaları amacıyla mobil uygulama geliştirildi. 

EPDK’dan şarj ağı işletmeci lisansı alarak şarj hizmeti sunan şirketlerin verileri kullanılarak hazırlanan Serbest Erişim Platformu - Şarj@TR uygulaması ile elektrikli araç kullanıcıları halka açık şarj istasyonlarının coğrafi konumları, şarj ünitelerine ait soket sayıları, tipleri ve güçleri ile müsaitlik durumları, ödeme yöntemleri ve şarj hizmeti fiyatına ilişkin bilgileri görüntüleyebilecek. 

Uygulama sayesinde kullanıcılar elektrikli araçlarını nerede şarj edecekleri endişesi yaşamadan yolculuklarını planlama imkanına sahip olacaklar. Aynı zamanda bir şarj istasyonunda rezervasyon yapmak isteyen elektrikli araç kullanıcıları uygulama üzerinden bu hizmeti veren şirketlere ait rezervasyon sayfalarına erişerek rezervasyonlarını yapabilecek. Kullanılan şarj istasyonunda bir sorun yaşanması durumunda uygulama üzerinden ilgili şirkete ait öneri ve şikâyet sayfasına ulaşılarak öneriler ve sorunlar iletilebilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler