1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Foks Enerji ve Shu Arge şarj ağı işletmeci lisansı aldı

Foks Enerji ve Shu Arge şarj ağı işletmeci lisansı aldı

EPDK, Foks Enerji AŞ ve Shu Arge AŞ’ye şarj ağı işletmeci lisansı verdi.

Foks Enerji ve Shu Arge şarj ağı işletmeci lisansı aldı

Enerji Günlüğü - EPDK’nın son olarak 25 Mayıs ve 01 Haziran’da Foks Enerji ve Shu Arge’ye verdiği yeni lisanslarla beraber, şarj ağı piyasasındaki işletmeci lisansı sahibi şirketlerin sayısı 129 oldu. 

Elektrikli araçlar için şarj ağı kurmak ve şarj hizmeti vermek isteyen şirket sayısı 129’e ulaştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 25 Mayıs 2023 ve 01 Haziran 2023 tarihlerindeki 2 toplantısında sırasıyla Foks Enerji AŞ ve Shu Arge İnovasyon ve Bilgi teknolojileri AŞ’ye 49 yıl süreli şarj ağı işletmecisi lisansı verdi. 

Araç satın almak isteyenlerin servis ve yaygın şarj hizmeti ağı hakkındaki kaygıları, elektrikli araç satışlarını etkileyen önemli faktörlerden biri. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar elektrikli araçlara olan ilgiyi arttırsa da şarj hizmetinin yaygınlığı, belirleyici olmaya devam ediyor. Buna paralel şarj hizmeti vermek isteyen şirket sayısı da hızla artıyor. Şarj ünitelerinin sayısı, coğrafi konum olarak yoğunluğu, şarj hızı ve şarj ünitelerinin diğer belirleyici teknik özellikleri piyasadaki rekabetin yönünü çizecek. 

Şarj hizmeti verecek olan şirketlerden 2022 yılında lisans alanların lisansları, lisans alma gereklilikleriyle ilgili değişiklik olmadığı sürece, 2071 yılına kadar geçerli olacak. Lisansı 2023’te onaylanan şirketler ise 2072 yılına kadar şarj hizmeti verme iznine sahip olacaklar. Şarj ağı işletmecileri Emobilite Operatörleri Derneği’nin (E-MOD) çatısı altında bir araya gelerek bir sektör örgütü de kurdular.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler