1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK Ukrayna’ya enerji altyapısı için destek gönderiyor

EPDK Ukrayna’ya enerji altyapısı için destek gönderiyor

EPDK, uluslararası kuruluş ERRA kanalıyla Ukrayna’ya enerji altyapısı için destek gönderecek. 

EPDK Ukrayna’ya enerji altyapısı için destek gönderiyor

Enerji Günlüğü - EPDK, uluslararası kuruluş ERRA kanalıyla Ukrayna’ya enerji altyapısı için destek gönderecek. 

Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA), Ukrayna’da savaştan zarar gören enerji altyapısının desteklenmesi amacıyla üyelerinin katkısını alarak bir fon oluşturdu. ERRA üyesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da fona katkıda bulunacak. 

Türkiye ERRA’da EPDK tarafından temsil ediliyor. 48 üyesi bulunan kuruluş, üyelerinin düzenleyici perspektiflrinin güçlendirilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor. Üye ülkeler arasında koordinasyon görevi de üstlenen ERRA, bölgesel düzeylerde işbirliği ve dayanışma misyonu da taşıyor. 

EPDK TEMSİLCİSİ ERRA YÖNETİMİNDE 
Son Genel Kurulunda yeni yönetimini belirleyen ERRA’daki seçimde Türkiye, Avusturya, Gürcistan, Kuzey Makedonya ve Macaristan düzenleyici kurumlarının yöneticileri aday oldu. Seçimler sonucunda ERRA dönem Başkanlığını Gürcistan temsilcisi Maia Melikidze kazandı. Başkan yardımcılığına da Macaristan'dan Pal Sagvari seçildi. Türkiye’den EPDK Kurul Üyesi Ahmet Çağrı Çiçek de; Avusturya’dan Dietmar Preinstorfer, Gürcistan’dan Maia Melikidze, Kuzey Makedonya’dan Adrijana Nelkova-Chuchuk ve Macaristan’dan Pal Sagvari ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi görevine seçildi. 

“YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ”
Genel Kurul toplantısında, Ukrayna'nın elektrik altyapısının güçlendirilmesinde kullanılmak üzere 25 bin Euro tutarında bir destek fonu tahsis edilmesine karar verildi. Fon, savaş sırasında zarar gören Ukrayna’daki enerji altyapısının işlerliğinin korunmasını sağlamak üzere kullanılacak. 

ERRA Yönetim Kurulu ve EPDK Kurul üyesi Ahmet Çağrı Çiçek yeni dönemde de bölgesel enerji düzenleme faaliyetlerinde Türkiye'nin etkisini sürdüreceğini belirterek Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce sona ermesinin en büyük temennileri olduğunu vurguladı. Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu süreçte bölgesel enerji dengelerinin gözetilmesi hayati önem taşıyor. Yurtta barış dünyada barış ilkesi elbette vazgeçilmezimizdir. Ancak bugün dünya zorlu bir süreçten geçiyor. Bu savaşın etkileri bölgesel enerji piyasalarında uzun yıllar hissedilebilir. Bu sebeple ERRA'nın üzerinde önemli bir sorumluluk var. Bu konuda ülkemizin ortaya koyduğu duruşu ERRA yönetiminde de sürdüreceğiz”. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler