1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ukrayna enerji altyapısının yüzde 30’unu kaybetti

Ukrayna enerji altyapısının yüzde 30’unu kaybetti

Ukrayna Enerji Bakanı Haluşçenko, Rus füze saldırılarında elektrik altyapısının %30’unun zarar gördüğünü söyledi.

Ukrayna enerji altyapısının yüzde 30’unu kaybetti

Enerji Günlüğü - Ukrayna Enerji Bakanı Haluşçenko, Rus füze saldırılarında ülkedeki elektrik altyapısının %30’unun zarar gördüğünü söyledi.  

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Haluşçenko, Rusya'nın Pazartesi ve Salı günleri düzenlediği füze saldırılarında, Ukrayna'nın enerji altyapısının yaklaşık %30'unun vurulduğunu söyledi. Haluşçenko bir Amerikan televizyonuna Salı günü verdiği demeçte “Ortaklarımıza bu mesajı gönderiyoruz: Gökyüzünü korumamız gerekiyor. Rusya uluslararası kuralları göz ardı ediyor. Herhangi bir uluslararası anlaşma veya sözleşmeyi umursamıyorlar” diye konuştu. 

TASARRUF ÇAĞRISI VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Ukrayna’da hükümet, füze saldırılarının hemen ardından sivillere, elektrik tasarrufu için fırın ve çamaşır makinesi gibi ev aletlerini kullanmama çağrısı yaptı. Elektrik altyapısındaki sorunlarla beraber Kiev yönetimi, Avrupa Birliği’ne elektrik ihracatını da 11 Ekim itibarıyla durdurmuştu

Ukrayna’nın elektrik sorunu füze saldırılarıyla enerji altyapısının zarar görmesinden önce de Zaporizhya Nükleer Güç Santralinin (NGS) Rusya’nın kontrolüne geçmesiyle tırmanmıştı. Zaporizhya NGS, Ukrayna’nın nükleer gücünün %50’sini oluşturuyordu. 

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal de Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada akşam saatlerinde %25 oranında elektrik tasarrufu yapma mecburiyetinde olduklarını; aksi halde kademeli elektrik kesintilerine başvurmak zorunda kalacaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler