1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK, YEKDEM başvuru listesini yayınladı

EPDK, YEKDEM başvuru listesini yayınladı

2023 yılında YEK destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen lisans sahibi tüzel kişilerin başvuru listesine itirazlar 19/12/2022 tarihi mesai saati sonuna kadar yapılabilecek.

EPDK, YEKDEM başvuru listesini yayınladı

Enerji Günlüğü - EPDK, 2023 yılında YEK destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen lisans sahibi tüzel kişilerin listesi kişisel hak ihlali veya bilgilerin düzeltilmesi amacıyla 19 Aralık’a mesai bitimine kadar ilan edecek.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 2023 yılında YEK destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen lisans sahibi tüzel kişilerin başvuruları Ön YEK Listesi kapsamında düzenlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), internet sayfasında 19/12/2022 tarihi mesai saati sonuna kadar ilan edilecek olan Ön YEK Listesindeki başvurulara ve/veya bilgilere üçüncü şahıslar tarafından sadece kişisel hak ihlali gerekçesiyle ve İlgili üretim lisansı sahipleri tarafından ilana konu bilgilerin düzeltilmesi amacıyla yazılı olarak gerekçeleriyle birlikte duyuru süresi içerisinde itirazda bulunulabileceğini açıkladı. 

Açıklamada, yapılacak itirazların 19/12/2022 tarihi mesai saati sonuna kadar EPDK’ya ulaşmış olması gerektiği vurgulandı. 

Ayrıca, yerli katkı ilave fiyatlarının belirlenmesine ilişkin çalışmalar ‘Yerli Aksam Yönetmeliği’ hükümleri uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde devam ettiği için üretim tesislerinin yerli katkı ilave fiyatlarına Ön YEK listesinde yer verilemediği de kaydedildi. 

Yayınlanan Ön YEK Listesi’ne EPDK'nın internet sayfasından ulaşılabilir.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler